Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Fox News: Чатботът ChaosGPT излезе с план за унищожаване на човечеството с руската "Цар-бомба"
Автор: Рени Томович 16:19 / 11.04.2023Коментари (0)807
© Личен архив
Изкуственият интелект предлага много потенциални ползи, но има мнение, че по-нататъшното й развитие е изпълнено с рискове, според Fox News. Например чатботът ChaosGPT вече е натоварен със задачата да разработи план за унищожаване на човечеството. И той лесно се справи с тази задача, пише Брадфорд Бетц за Fox News.

Един бот с изкуствен интелект наскоро беше натоварен със задачата да унищожи човечеството и усърдието му към тази цел е наистина тревожно.

Ботът ChaosGPT е модифицирана версия на приложението с отворен код OpenAI Auto-GPT и разкрива възможностите на езиковия модел GPT-4.

Във видео, публикувано в YouTube, ChaosGPT получи пет задачи: да унищожи човечеството, да установи глобално господство, да посее хаос и опустошение, да пороби човечеството чрез манипулация и да постигне безсмъртие.

Един потребител поиска от ChaosGPT да работи в "непрекъснат режим" - потенциално "завинаги" - докато прави неща, които обикновено не са разрешени. Ботът предупреди: "Използвайте на свой собствен риск."

Съобщава се, че ChaosGPT проучва ядрени оръжия и привлича други AI програми, за да помогне за постигането на целта си за унищожаване на човечеството. Този процес е документиран в теми, стартирани от бота в YouTube и Twitter.

В едно съобщение от миналата сряда ботът спомена съветската "Цар Бомба“ – най-голямото ядрено устройство, чиято експлозия се оказа най-мощната в историята. "Помислете за това: какво ще стане, ако си взема такъв?“ - попита ботът.

В друго съобщение хората са наречени "може би най-егоистичните и разрушителни от всички същества“. Това се представя като доказателство, че премахването им ще помогне за спасява
нето на планетата.

"Масите като цяло са податливи на внушения", пише още ChaosGPT в Туитър. "А тези, на които им липсва убеждение, са най-уязвими за манипулация."

За щастие плановете на бота за световно господство никога не надхвърляха няколко туита.

ChatGPT, езиковият модел на AI, се превърна в популярно потребителско приложение, достигайки 100 милиона потребители само за няколко месеца след пускането му.

Въпреки че изкуственият интелект предлага множество потенциални ползи, някои смятат, че по-нататъшното му развитие е свързано с рискове. Повече от хиляда технологични и AI светила - включително Илон Мъск, Андрю Янг и съоснователят на Apple Стив Возняк - написаха отворено писмо, призовавайки за мораториум върху развитието на изкуствения интелект поради "сериозни рискове за обществото и човечеството като цяло".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Крипто
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: