Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Газпром": "Южен поток" приключи, на дневен ред е "Турски поток"
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 14.01.2015Коментари (15)3946
©
"Южен поток" приключи, на дневен ред е "Турски поток". Това заяви президентът на "Газпром" Алексей Милер, цитиран от БГНЕС.

По думите му ЕС трябва да побърза със създаването на газопреносна инфраструктура за получаване на газ по "Турски поток".

Работата по изграждане на новите газопроводи в страните от ЕС трябва да започне още сега, за да бъдат спазени сроковете, съобщи Милер.

"Нашите европейски партньори са информирани за това и тяхна задача е създаването на необходима газопреносна инфраструктура до границите на Турция и Гърция", поясни още той.

На въпрос за съдбата на проекта "Южен поток" ръководителят на "Газпром" допълни, че проектът е затворен.

Според него "Турски поток" се явява единствен маршрут, по който могат да бъдат доставени 63 млрд. куб. метра руски газ и той в момента преминава през Украйна. Други варианти няма".




Още по темата: общо новини по темата: 276
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 15.01.2015 г.
0
 
 
Хайде сега Кери ли е, Къри ли е, да пръдне и да докара газ, щото ние се одупихме на $АЩ и ?(*
-2
 
 
скоро гледах снимки на бунарджика без гранитния глупак :) КРАСОТА МАЙНААААА
-2
 
 
.....или да си го монтират някъде в турция :)
-3
 
 
аз викам да бутаме альошата и да им го пращаме на раснаците да си го чукат в главата :) хаха било им омръзнало от нас :)
-3
 
 
само двама матросовци на амбразурата тази вечер да защитават оаканото дупе на путин :) кво ми мрънкате за тази южна пръдня :) та тя беше замислена като мръсна корупционна далавера от самото начало :) нещо като нефтохима ама в много по големи размери :) на раснаците им потънаха гемиите с белене и нефтопровода и се опитаха да ни омаскарят с поредната глупост :)
+3
 
 
Няма лошо да правиш грешки. Лошо е, когато даваш вид, че не си ги допуснал. На руснаците им дойде до гуша от курвенската политика на България, която всъщност трябваше да игре ролята на разпределител. И понеже се правим на по-големи католици и от Папата и се дупим на САЩ и ЕС, допуснахме поредната грешка. Предвид първото нещо, което написах, най-логично беше да се оправдаем с ЕС. Днес ЕС моли Русия да си оттегли санкциите. Не, няма грешка! Иска и продължаване на Южен поток по стария план. Също днес британският консул дрънка глупости за руската агресия. Утре Джон Кери ще блещи подобни неща и ще инструктира ББ и ЦвЦв как да се държат и какво да правят. И пак последна дупка на кавала. Всеки ни командва. Поне полза да имахме.. Русията ще се оправи. От 70 години насам само санкции търпят. Ние да му мислим, защото както вървим, третата национална катастрофа тихичко потропва на вратата..
Aнонимен
на 14.01.2015 г.
0
 
 
минаващия, много си зле. Финансиране няма за ЮП и това беше ясно още от лятото. Срещу проекта има дела и още лятото искаха да постигнат извънсъдебни споразумения за да изглеждат перфектни като искат кредитите. Но уви! проблема имсе оказа много по-голям. Всъщност Газпром няма пари и за газопровода за пример - Силата на Сибир. Няма и кредити, въпреки политическата реклама на този проект. Затова е намаляват данъците на Газпром и ще увеличават цената на г**а за вътрешния пазар. А колкото до потреблението - и там си личи, че само си минавал покрай темата. Всъщност най-големия потребител на газ от ЮП щеше да бъде Италия. При това Газпром трябваше да им даде отстъпка, заради значително по-скъпия транзит спрямо газопровода през Украйна. Приносът на останалите потребители е толкова голям, че дори да минат на 100% газ от Южен поток едва ли щеше да се напълни до 40 млрд м3. А ние търсихме 100% запълняемост на газопровода за да си изплатим дял а и да печелим огромната сума от 54 млн. евро годишно. Между другото Полша, Словакия, Чехия нямат общо с ЮП. :) Опитай пак.
Aнонимен
на 14.01.2015 г.
0
 
 
Минаващия, множко послъгваш или четеш само каквото ти отърва. Първо, Германия няма отношение към ЮП. Второ, на руските банки заради ембаргото кранчето е спряно. Трето, кой глупак ще строи газопровод без да е подписал договор с неустойки за гарантирано количество газ? Само българските комунисти и продажници. Четвърто: И досега Русия има капацитет за пренос надхвърлящ два пъти това което доставя. Въпросът е : къде е газа? Милер блъфира като слаб покерджия и чака балъци да му се вържат. Само абсолютен малоумник би се вързал на наивните му и елементарни лъжи. Така не се прави бизнес за милиарди.
0
 
 
ако е толкова хубаво с руснаците защо всички дори и комунистите напирате да ходите в Европата
+4
 
 
Отговорът е ясен: Като сте толкова тарикати с вашите условия, оправяйте се сами. Ако искате достатъчно обеми - почвайте още сега да строите газопровод в Европа откъм Турция. Аргументите за понижаване на потреблението на газ в Европа не отчитат една "малка" подробност: малко повече от половината обем 63 млрд.куб.м. газ е потреблението на руски газ в Германия. Останалото количество се разпределя най-вече за Гърция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Австрия. Нашето потребление е значително по-малко. Има ли пари Кремъл, за да строи газопровод? Разбира се, че има. Ако им е нужно още, всяка банка от Топ 50 би им дала кредит. Сега вече Москва не зависи от капризите на европейските условия, енергийни пакети и други дивотии.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: