Германци: Българите правят много мизерии по плажовете, не носят маски и не спазват никакви мерки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (21)
10:30 / 27.08.2021
1797
Германците се числят към предпочитаните туристи по българското Черноморие. Какво им харесва и какво не им харесва в България? "Deutsche Welle" изброява пет минусатакива, каквито ги описват германските събеседници (не само туристи).

Пет неща, които германците не харесват

Много българи на плажа хвърлят фасовете си в пясъка. Оставят празни пластмасови чаши, мазни хартии, найлонови пликчета, пръчки от сладолед, капачки от бира и какво ли не още. Толкова ли е трудно да ги съберат и да ги отнесат до кошчето? Това много често критикуват германците, включително и Андреас Позур, за когото вече ви разказахме.

В магазините половината хора не носят маски, не те изчакват, а се блъскат към търсения рафт, дори когато има достатъчно място. Такова възражение може да се чуе особено в магазини на една голяма германска търговска верига, където германците обичат да пазаруват.

Сходно звучи още едно недоволство на германските туристи: че част от българите не притежават усет за лично пространство, че прекалено скъсяват дистанцията със събеседника и му натрапват физическото си присъствие.

"Българките възпитават децата си по странен начин", казва една млада германка, която минава с караваната и семейството си през България в рамките на околсветско пътешествие.

"Ту им крещят и забраняват, понякога дори ги шамаросват, което при нас вече е недопустимо, ту пък в следващия миг ги прегръщат и целуват. Това много обърква детето, което подсъзнателно очаква ред и последователност. Не виждам също да говорят с децата, да им четат."

Част от българите сякаш нямат никакъв порив да дадат някакъв принос за общото благо, установяват германски заселници в България.

"Да излезем да почистим заедно ливадата или да съберем пари, за да оправим резервоара за вода, да изберем онзи кмет, който няма да краде, да обединим усилията си и да изискаме пари за ремонт на улиците и водопровода - всичко това трайно живеещите в България германци не го виждат често около себе си. Макар че днес положението е всъщност доста по-добро от преди."

Виж коментарите (21)

Още по темата (465):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).