Глобиха с милиони Ryanair и Wizz Air

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:45 / 22.02.2019
1940
Италианските власти глобиха Ryanair и Wizz Air заради новата им политика за ръчен багаж. Първата компания ще трябва да се раздели с 3 млн. евро, а втората - с 1 млн. евро.

Агенцията за защита на конкуренцията в страната (AGCM) обяви, че таксите от 5 до 25 евро, които авиокомпаниите начисляват на пътниците, ако държат да вземат по-голям куфар в кабината на самолета, са нарушение на закона.

Новата политика влезе в сила от 1 ноември миналата година, а ден по-късно италианските регулатори забраниха временно тя да бъде прилагана в страната.

Съгласно нея, Ryanair задължи клиентите си да плащат за куфарите с тегло до 10 кг, което преди това беше безплатно.

Според новите правила на Wizz Air, всеки пътник има право да носи на борда един безплатен ръчен багаж (40x30x20 см), а онези, които закупят WIZZ Priority, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см).

"Ръчният багаж е съществен елемент от услугата и неговото пренасяне трябва да бъде позволено без налагането на допълнителни такси", гласи решението на AGCM, съобщава profit.bg.

Агенцията смята, че двете авиокомпании трябва да включат в цената на билета таксите за по-големи куфари, за да бъдат в пълно съответствие с правилата в Европейския съюз.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).