Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Грациозна", "Чайка" и "Олимпия" - трите предполагаеми яхти на Путин
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 18.11.2021Коментари (0)672
Президентът на Руската федерация Владимир Путин винаги е бил обект на световно внимание, когато става въпрос за неговия личен живот. Службите за сигурност обаче не допускат личното пространство на руския държавен глава да стане обществено достояние. Екипът на Путин се опитва да му изгради образ на скромен човек, част от народа. Затова и често може да го видим на официални снимки как се къпе в ледените води на Сибир, как ловува гол до кръста или кара някоя стара съветска машина в почивното си време.

Но не всичко е толкова скромно около президента на Русия. Предполага се, че Путин има флотия от няколко кораба, част от които са три яхти, струващи около 140 млн. евро.

Разбира се почти невъзможно е да кажем дали тези яхти, а и не само те, са собственост лично на Путин или принадлежат на президентската администрация, освен за една от тях. Опозицията ще каже, че частните му лодки са на държавна издръжка, но това е друга тема, пише dizzyriders.bg.

Ето и въпросните три суперяхти, за които се твърди, че са на Владимир Путин.

"Грациозна“

Дълга е 82 метра и струва към 87 млн. евро. Построена е в Русия през 2013 г. от Северно машиностроително предприятие “Севмаш“, където се правят и атомни подводници. Суперяхтата е дооборудвана луксозно в Германия, където известната корабостроителница Blohm+Voss я модернизира с най-нови технологии.

Носеща името "Грациозна“ тази яхта разполага с басей с размери 15 на 3 метра, който може да се покрие и превърне в дансинг. В задната си част има и хеликоптерна площадка. Интериорът включва огромен апартамент с подвижен балкон, други два VIP апартамента и три каюти за гости. Максималната скорост, която може да развие тази прекрасна яхта е 33 км/ч.

"Чайка“

Тази яхта официално е закупена от президентската администрация на Русия през 2011 г. Тя се ползва за различни официални срещи с високопоставени политици. Корабът е дело на турската корабостроителница Turquoise Yachts и е пуснат на вода през 2009 г.

Преди да получи името "Чайка“ дългата 54 метра яхта носи имената "Лео Фън“ и "Сириус“. Интериорът й е обграден с панорамни прозорци и включва салон с площ от 100 кв.м.

Срещите на високо ниво се осъществяват в луксозна трапезария, над която има стъклен покрив. Зоните за релакс включват шестместно джакузи, барбекю, бар и спа басейн.

Каютата на Владимир Путин е с прозорци от пода до тавана. Тя е със самостоятелен кабинет и баня. В другите каюти може да се настанят до 12 гости. "Чайка“ днес е суперяхта, но първоначално е създадена като изследователски кораб, което й позволява да измине до 5000 морски мили и да плава с максимална скорост от 18 възела (33 км/ч).

"Олимпия“

Флотилията на Путин включва и яхтата "Олимпия“, която му е подарък от руския олигарх Роман Абрамович. Струва около 44 млн. евро, но официално не е потвърдено дали наистина е подарена на президента и дали днес е негова собственост.

"Олимпия“ е дълга 57 метра и е построена от холандската корабостроителница Feadship през 2002 г. Тя е далеч по-класическа от "Грациозна“ и "Чайка“, като може да предложи място за 10 гости плюс апартамент за президента, за който се твърди, че се простира на една трета от дължината на яхтата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: