Градушка с големина на портокал в Сърбия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:08 / 24.06.2019
1395
Буря и град с големина на портокал удариха района на областта Войводина в Сърбия. Поразени са околностите на селата Чачак и Горни Милановац, съобщава местното издание Blic.rs, цитирано от Нова тв.

В село Друженецица край Горни Милановац градушката нанесе щети на овощните насаждения, а някои плочки и оранжерии бяха повредени. В южната част на Банат е паднал град с размер на топка за тенис, а в Крагуевац улиците са се превърнали в реки. Подобен валеж е имало и в село Горна Горевница, Миоковци, Липница, Вилюши, съобщават държавните радио и телевизия.

В южната част на областта – в село Иланджа вчера, малко преди 16 часа, падна и град с над среден размер. Заради бурите, които удариха Чачак, кметът Милун Тодорович обяви извънредна ситуация на територията на целия град по предложение на станцията за извънредни ситуации. Най-сериозни поражения от градушката има в село Горна Горевница.

Досега е въведено извънредно положение в 19 местни области.

"Ние сме в червената метеорологична зона, така че сме готови и сме въвели постоянни телефонни услуги", каза Братислав Зечевич, началник на щаба на извънредните ситуации, цитиран от Рина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).