Гръцките домакинства здравата го закъсаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:59 / 15.04.2022
607
Около 80% от гърците се затрудняват да плащат сметките си. Това показват данни на Евробарометър. Проучването е направено в периода януари-февруари тази година и според резултата гръцките домакинства са изправени пред сериозни икономически трудности.

Още преди войната в Украйна, 85 на сто гражданите в южната ни съседка са смятали, че качеството им на живот се е влошило.

Почти 90% от анкетираните са смятат, че икономиката не е в добро състояние. Това е най-високият процент в ЕС. Средно 27% от европейците са на подобно мнение.

Малко над половината от гражданите казват, че са доволни от качеството си на живот, а 83% смятат, че положението, в което се намира Гърция, не е задоволително.

Почти половината от гръцките домакинства не са сигурни, че могат да покрият разходите си. Расте процентът на гражданите, които се затрудняват да плащат сметките си. Преди войната и действието на санкциите срещу Москва 77% от анкетираните заявяват, че трудно покриват разходите си, докато за ЕС това число е 33%.

Само 23 на сто казват, че не се затрудняват при плащането на сметките си, но отново разликата с ЕС е голяма. По този показател средният за ЕС процент е 66%.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).