Гърци изнасят бизнеса си в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:39 / 30.04.2012
2968
За малката група от смели млади гръцки предприемачи, които са реши да започнат да работят за себе си, големият въпрос вече не е "как", а "къде", с оглед на враждебната среда за бизнес в Гърция, да не споменаваме и постоянно увеличаващите се данъци, пише гръцкият вестник "Катимерини", цитиран от Фокус.

Само за последните две години, 800 нови гръцки компании са открили представителства в съседна България, докато други 1500 са напуснали и преместили управленията си от Гърция в Кипър.

По-решителните предприемачи стигнаха до Великобритания и дори САЩ, докато няколко по-пресметливи се установиха на Панама и Кайманските острови, поради данъчния рай.

Според скорошно проучване, публикувано от Гръцката индустриално-търговска камара, 80% от гърците виждат липсата на стабилност в данъчната система и в трудовото и осигурителното законодателство като основна пречка за развитието на предприемачеството. Други 62% виждат високите данъци като основен фактор, възпрепятстващ развитието на бизнеса в Гърция, докато тези в България и Кипър са много по-благоприятни.


Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
Главчев: Няма да има никакви наказания за позицията на представит...
Румен Радев за Сребреница: Неуместно е българското правителство д...
МВнР с важно предупреждение към българите в Япония
Българка в Исландия предупреди: Опасността от изригването на вулк...
Опасно! Изтеглят от пазара партиди козметика на известни марки за...
Хакери атакуват политическите партии в Германия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).