Гърците се изхитриха, прецакват българите на плажа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:48 / 25.08.2014
640
Безплатните гръцки плажове вече въвеждат такси за българските туристи. Доскоро всеки можеше да ползва чадър и шезлонг, ако си поръча нещо от бара. Поръчката на едно кафе за 3 евро беше достатъчна, за да седиш на сянка през целия ден. Българските туристи обаче масово отказвали дори минимална консумация, пише в."Преса".

От няколко дни собствениците на барове в районите на Меси и Фанари - най-близките плажове за пътуващите през прохода Маказа, изискват минимална консумация от 10 евро за чадър и три шезлонга.

Вече е забранено и вкарването на хладилни чанти. Вече дори има случаи, когато български туристи са извеждани принудително от плажа.

В южната ни съседка има и други практики. Така например в района на Ксанти срещу три евро на гърците се сервира кафе и вода, докато на българите - само кафе. Бутилките с вода струват по едно евро и за тях нашите туристи плащат отделно. На недоволните се сочи свободната плажна ивица.


Виж коментарите (13)
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Любимата напитка на българите поскъпна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).