Гърция с призив към населението си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:30 / 30.08.2022
994
Гръцкото правителство призова гражданите към икономии на ток по примера на германците. 78% от собствениците на производствени предприятия смятат, че помощите срещу високите цени на тока и на стоките не са достатъчни.

"Препоръчвам  на гърците за вземат мерки и да ограничат употребата на електроенергия", заяви министърът на развитието Андонис Георгиадис, като подчерта, че се очаква се много тежка зима не само за Гърция, но и за всички европейски страни.

Призовават гръцките граждани да последват примера на германците, които вече правят всичко възможно да ограничат разходите на ток. 

Въпреки помощите, които правителството отпуска срещу високата цена на тока, много домакинства и компании са изправени пред невъзможност да си платят задълженията, показва социологическо проучване.

От Търговската камара в Солун съобщават, че 25% от фирмите са пред фалит и няма да издържат зимата, а други търсят алтернатива в намалена работна седмица. 

Министърът на енергетиката Костас Скрекас заяви, че правителството ще изплаща помощи до края на енергийната криза, която се очаква да е продължителна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).