Хакери удариха ФБР

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:15 / 16.12.2022
596
Хакери от проруската групировка "Килнет" обявиха хакването на американското Федералното бюро за разследване (ФБР). Членове на групировката публикуваха информация за това в своя канал в Telegram и я потвърдиха пред руски медии.

Киберпрестъпници твърдят, че са успели да прихванат трафика на над 10 000 служители на ФБР. По-специално, хакерите са имали на разположение всички пароли на служители от различни акаунти (от онлайн магазини до акаунти, свързани с "Епъл" и "Гугъл"). Освен това "Килнет" получи достъп до социалните мрежи на служители на ФБР, в които те оставиха споменаване за себе си, съдейки по видеоклиповете, публикувани след хакването.

Отделно хакерите уточниха, че са получили достъп до медицинските досиета на следователи от ФБР, както и до акаунтите им в порноресурси. В самата група "Килнет" казаха, че хакването е извършено чрез прости фишинг методи и атаката не изисква използването на никакви сложни техники.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).