Има загинал след атака с дронове срещу научен институт в Киев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:06 / 22.03.2022
844
Най-малко един човек загина при нападение с дронове срещу научен институт в украинската столица Киев, предава АФП. Журналисти на медията съобщават за дим, който се е издигал от бялата 7-тажна сграда на Института за свръх твърди материали в северозападната част на Киев, част от Националната академия на науките на Украйна. Войници на мястото на инцидента съобщава за крилато превозно средство с дължина около метър и половина, разбито на две големи части, което според тях е руски дрон.

Служител на разузнаването на Министерството на отбраната заяви от мястото на инцидента, че са загинали трима души, но друго потвърждение за броя на жертвите няма.

"По време на днешната въздушна атака въоръжените сили на Руската федерация са използвали безпилотни апарати "Орлан", един от които е хвърлил бомба, в резултат на което помещението се е запалило. По-късно се появиха още два дрона, които също се опитаха да пуснат бомби, но бяха свалени. Тук е имало промишлен цех, гражданско учреждение. Няма военни", заяви за АФП анонимен служител.

Изваденото от отломките тяло е било във военна униформа.

Нападението беше извършено в момент, когато Киев е под засилена охрана поради полицейския час, който продължава до сряда сутринта. Столицата вече се съвзема от огромния руски ракетен удар по търговския център "Ретровил" късно в неделя, при който загинаха 8 души.

Русия заяви, че търговският център е бил използван от украинските военни за съхранение на ракетни системи. Москва показа въздушни кадри от нападението на търговския център и от това, което според нея е било движение на украински военни около търговския център няколко часа преди това.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4521):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Папа Франциск: Украйна трябва да има смелостта на бялото знаме
09.03.2024 Астролог с интригуваща прогноза
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).