Ислямисти завзеха летището в Триполи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 24.08.2014
401
Ислямистки бойци от коалицията "Фаджр Либия" обявиха, че след десетдневни боеве с националистическите сили, са завзели летището в Триполи. Изявлението бе показано на екрана на близката до ислямистите телевизия "Ан Набаа". В него се казва: "Фаджр Либия" обяви, че напълно контролира международното летище в Триполи.

Стратегическият обект, на 30 км южно от либийската столица, е затворен от 13 юли заради боевете между ислямисти и националисти от град Зинтан, западно от Триполи, които го контролират от падането на диктаторския режим на Муамар Кадафи през 2011 г.

Ислямистите обвиниха Обединените арабски емирства и Египет, че през изминалата седмица са участвали в два въздушни удара срещу силите им."Емирствата и Египет са замесени в тази агресия.", каза говорител на коалицията "Фаджр Либия" (Либийска зора). По думите му, временното либийско правителство и новият парламент са съучастници във въздушните атаки.

Ръководството на ислямистката военна коалиция обяви, че временният управляващ орган на Либия - Генералният национален конгрес, ще поднови работата си, въпреки че е заменен от действащия парламент, предаде телевизионният канал "Ал Джазира".


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).