Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Истанбул въведе специална карта за туристи
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 18.09.2022Коментари (0)511
©
ИстанбулКарт, масовият транспортен пропуск на най-населения град в Турция, сега се предлага със специален дизайн и опции за туристите. От тази седмица посетителите на града могат да закупят Istanbul City Card за всички свои транспортни нужди в турския мегаполис.

Проектиран в шест различни вида, пропускът ще улесни придвижването на чуждестранните посетители в един от 10-те най-посещавани града в света, заявиха община Истанбул (IBB). Картите ще бъдат снабдени с пътеводител за популярни маршрути из Истанбул, се казва в изявление на IBB.

Картите се предлагат в два вида с различни опции за пропуск, включително една, която предоставя неограничени дневни пътувания за един до 15 дни и достъп до автобуси за разглеждане на забележителности, известни като автобуси "hop-on, hop-off“. Картите са достъпни за продажба на повече от 30 места, главно посещавани от туристи, чрез електронни вендинг машини.

 

IBB каза, че скоро ще бъдат добавени още опции към Istanbul City Card, включително достъп до музеи, управлявани от общината, фериботни линии, работещи между двете страни на Босфора, и кораби за разглеждане на забележителности по Босфора.

Използването на ИстанбулКарт е най-добрият начин да избегнете трафика в града, известен със задръстванията си и надценките на таксиметровите шофьори, като обхваща повечето превозни средства за масов транспорт, включително трамваи, движещ се до българската желязна църква Свети Стефан, както и до площада Султанахмет, едно от най-посещаваните места в града от туристи, където се намира и Света София и Йребатан или цистерната Базилика, разположена близо до Капалъ чаршия. 

Общината наскоро въведе мобилно приложение, което позволява на потребителите да добавят кредит към своите електронни карти и да използват безконтактно плащане чрез QR код, докато се качват в превозни средства за обществения транспорт. Електронният пропуск също така служи като предплатена дебитна карта в определени места за пазаруване като супермаркети.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: