Избраха Данчо Симеонов за член на Политическото бюро на Конференцията на периферните морски региони в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:39 / 05.10.2012
1287
На Конференцията на периферните морски региони в Европа / КПМР/, която провежда своята 40 Генерална Асамблея в Бялсток, Полша бе избрано ново ръководство на организацията. С една година бе продължен мандата на досегашния президент - Жан Ив Льодриан. За член на Политическото бюро бе номиниран и преизбран областния управител на област Варна Данчо Симеонов, а за негов заместник - областният управител на област Бургас Константин Гребенаров. В ръководния орган намериха място 22-ма от представителите на регионите. Конференцията, в която членуват 160 региона от 28 страни от Европа с население над 200 милиона души България е представена от областите Варна и Бургас.

На работната сесия на 5 октомври пред 180 участници във форума Данчо Симеонов представи българската идея за проект на"Обща устройствена схема на Българското и румънското черноморско крайбрежие". Участниците бяха информирани за целите и задачите, които решава проекта. Той е насочен към устойчивото развитие на крайбрежните зони, балансиране на екосистемата, превенция от замърсяване на морските води и опазване на биоразнообразието, като същевремено се подпомагат икономическите действия за въвеждане на добри екологични практики в развитието на пристанищната дейност, възобновяемите енергийни източници, риболова, морския транспорт и туризма.

Подкрепата за този проект от КПМР е важна крачка към осъществаването му от водещия партньор МРРБ с участието на МОСВ, МТИТС, Североизточния и Югоизточния райони в България, както и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Румъния.

Интерес към проекта бе проявен и от страна на Украйна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Путин готви военна офанзива през лятото, смята журналистът Валери...
Каква заплата получава един евродепутат?
Силяновска се опитва да се представи като независима, смята Викто...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).