Изкушен от Дявола свещеник влиза в затвора за 3 години и 8 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 10.12.2021
659
Италиански свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца затвор за кражба на енорийски пари, като е нарушил няколко божи заповеди. 40-годишният, бивш енорийски свещеник в църквата Кастелина, в квартал на Прато, беше арестуван на 14 септември за международна търговия с наркотици, измами и присвояване. 

Съдът в Прато всъщност е уважил споразумението за признаване на вината.

Според "Кориере дела Сера" Франческо Спаниези е договорил споразумение, в което обвиненията в търговия с наркотици, трафик и присвояване са били потвърдени.

Но той все пак има късмет, защото свещеникът, който според съобщенията не е информирал няколкото партньори от мъжки пол, с които е правил секс без предпазни средства, че е ХИВ-позитивен, е успял да постигне отпадане на обвиненията срещу него в опит за нанасяне на тежка вреда.

Според адвокатите на обвиняемия, отецът е приемал антиретровирусни лекарства, а обвиняемият винаги е твърдял, че е информирал партньорите си за своя ХИВ статус. Въпреки че италианските медии посочват, че наркотиците, които е доставял по време на оргиите, са били давани насилствено.

Съобщава се, че парите са били дарени от вярващите, за да се помогне на най-бедните членове на общността, в която свещеникът служи, но вместо това той ги е задържал за себе си и ги е използвал за не богоугодни дела. 

Дон Франческо в тези дни е изправен пред дългия път на детоксикация от наркотиците. Той е объркан и изтощен. Опитва да възстанови живота си след цунамито, което го удари на 14 септември, когато беше арестуван заедно с гаджето си Алесио Реджина.

Син на семейство с безупречен морал, културен, завършил, предопределен да се изкачи на църковния връх. 40-годишният Франческо Спагнези от Прато също така имаше харизма и преди да са пропадне в бездната на наркотиците, беше много ценен от енориашите. 

Спаниези ще прекара част от присъдата си в терапевтична общност, където ще се лекува от наркотичната си зависимост, като същевременно ще полага общественополезен труд. Съобщава се, че "светият отец“, който е изразил съжаление за поведението си, ще трябва да върне и около 300 000 евро, които е откраднал от енорията си.

Неговият сексуален партньор, 40-годишният Алесио Реджина, е осъден на 3 години и 2 месеца затвор за участие в покупко-продажба на кокаин.

Епархията на град Прато в област Тоскана го отстранява от църковните му задължения, когато историята се разчува през септември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Шведски съд глоби Грета Тунберг заради блокирането на входа на па...
Проф. Владимир Чуков: Това е безпрецедентно, досега не е имало то...
"Най-очакваното зрелище в процеса срещу Тръмп": Сторми Даниелс оп...
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).