Кадиров е бесен от обмена на бойци от "Азов"

Автор: Иван Христов
Коментари (2)
08:49 / 23.09.2022
880
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров изрази в своя канал в Телеграм личното си отношение към размяната на пленници между Русия и Украйна, извършена в сряда, сред които бяха командирите на батальона "Азов“, за които в Москва твърдяха, че ще бъдат съдени на военен трибунал.

"Изключително съм недоволен от вчерашния обмен. Даже самата ситуация ми е неразбираема. Винаги, когато се взимаха бойни или тактически решения, се съветваха с нас, активните участници в "спецоперацията“. А тук... Разбирам, че на върха в Министерството на отбраната и ФСБ е много по-видимо, но смятам, че престъпниците, признати за терористи, не могат да бъдат разменени за военнослужещи. Бих го разбрал, ако имаше равностоен обмен“, написа ръководителят на Чечня.

Кадиров смята за погрешно това, че Русия е извършила размяната при украински условия и "предаването дори на един от тези азовски терористи трябваше да бъде неприемливо“. В същото време чеченският лидер отбеляза, че неговото лично мнение не влияе на факта, че всяка заповед на Владимир Путин ще бъде изпълнена.

Министерството на отбраната на Русия съобщи по-рано, че 55 военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация, т.нар. ДНР и ЛНР са се завърнали от територията, контролирана от Киев. Украинската страна обяви връщането на 215 войници от плен, включително чуждестранни наемници, осъдени на смърт в ДНР, и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, включително командири на Азов. Според The ​​Guardian сред завърналите се в Русия е украинският опозиционен политик Виктор Медведчук.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4521):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Папа Франциск: Украйна трябва да има смелостта на бялото знаме
09.03.2024 Астролог с интригуваща прогноза
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).