Ким Мехмети: Белград написа историята на Македония, за да я отдалечи от България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (29)
09:31 / 11.12.2020
1900
“Известно е кой създаде днешна Македония и кои са нейните родители: нейните бащи са титовите комунисти, а майката е федеративна Югославия. Това каза пред БГНЕС един от най-известните македонски публицисти от албански произход и политически анализатор Ким Мехмети. Негови книги са издавани в България, включително и романа “Нишане" през 2008 г.

Известно е и кой й написа историята с цел македонският народ да бъде отдалечен колкото е възможно повече от българския и в същото време да го “побратими" със сръбския. Много добре се знае и кой “кодифицира" македонският език, за да го “изчисти" от близостта си с българския, за да може да го “побратими" със сръбски език: Това са Белград и комисиите на Джилас. /Милован Джилас е един от най-близките сътрудници на югославския диктатор Йосип Броиз Тито след 1945 г. Лично участва в избиването на противниците на режима, бел.ред./

Много неща, които са свързани със създаването на днешна Македония са известни. Но, не е известно кой ще ги събори: подмолните политици като Зоран Заев и лидерът на Демократическия съюз за интеграция /Али Ахмети, бел.ред./, които казват това, което искате да чуете с цел защита на техните бизнес интереси и запазването на властта, или македонските “патриоти", които лягат и стават с призивите: “Смърт за албанците", “Македония на македонците" и “Българи-татари"!

Може би и не е толкова важно дали Гоце Делчев е българин, който се борил за освобождението на Македония, или пък е македонец, “който се е “маскирал" като българин, но няма никакво съмнение, че ние на Балканите, в тази изпреплетена история и дебелите книги по история, имаме огромни общи паметници за героите от загубените битки, както и политици, които ни защитават от миналото, но само за да не осъзнаем, че ни отнемат днешния ден и ни пропиляват бъдещето".

Македонският политически елит окончателно трябва да се освободи от сръбската политическа памет, според която, всички съседи са врагове на македонския народ, освен Белград.

Виж коментарите (29)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).