Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Китай вече разработи ваксина срещу коронавируса!
Автор: Екип Varna24.bg 15:56 / 24.02.2020Коментари (0)2488
©
Китайските власти са уверени, че епидемията от новия коронавирус ще бъде победена, а нормалният живот в повечето региони на страната ще бъде възстановен до края на февруари. Вече е разработена ваксина, която позволява да се сформира имунитет. Необходимо е да се доработи и тества допълнително, каза пред журналисти китайският посланик в Москва Чжан Ханхуей.

"В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията", каза посланикът, цитиран от ТАСС. "Освен в центъра на епидемията / в провинция Ухан - б.р./ в повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията, мисля, че този момент ще настъпи по-късно - някъде през март", заяви още Ханхуей.

По думите на дипломата, разработената в Китай ваксина вече е успяла да покаже своята ефективност, но трябват още допълнителни изпитания. "Нашите учени дадоха триизмерно описание на коронавируса - това е много добра основа за разработката на ваксината. В Китай вече разработиха такава, която дава имунитет. Но това са предварителни резултати, необходимо е още време за по-нататъшни експерименти и доработки по ваксината", каза посланикът на Китай в Москва, цитиран от "Дарик".

Ефективността на китайската медицина при лечението на коронавирусната инфекция е повече от 85%, отбеляза посланикът. "Практиката показва, че китайската медицина, китайските лекарства ефективно действат при лечението на коронавирусната инфекция. Общата ефективност на китайската медицина надвишава 85%. В някои райони даже е повече от 90%", отчете посланикът. По думите му при пациенти със заболяването, които са прилагали методите на китайската медицина, но в начален етап на заразата, са липсвали усложнения. "Най-ефективният способ на лечението - това е европейска медицина в съчетание с китайската", категоричен е посланик Ханхуей.



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: