Кмет бе линчуван и изгорен жив от освирепяла тълпа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:10 / 13.10.2015
681
Кметът на гватемалския град Консепсион, заподозрян в покушение срещу свой опонент, бе линчуван и изгорен жив, пише британското издание "Гардиън".

Басилио Хуракан бе пребит от освирепялата тълпа, която накрая го заля с бензин и го подпали. Пристигналите на място полицаи не успяха да спасят градоначалника, който почина от раните си.

През септември Хуракан победи на кметските избори в Консепсион. Веднага след края на изборния ден основният му съперник Лоренсо Секек го обвини във фалшифициране на изборните резултати и поиска Хуракан да бъде разследван за корупция.

Преди два дни пътят на автомобила на Секек бе преграден от друг, от който беше открит огън срещу политика. Секек оцеля, макар и ранен, заедно с още четирима негови роднини. 17-годишната му дъщеря и 16-годишната му племенница обаче загинаха, посочва БГНЕС.

Жителите на Консепсион, намиращ се на около 100 км от столицата, са единодушни, че покушението е поръчано именно от кмета Хуракан. Подобен тип саморазправа е традиционна за страната, особено що се касае за раздаване на правосъдие срещу изнасилвачи и крадци.


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).