Кметът на Щип: Нямам нищо против изучаването на български език в училищата ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 11.02.2021
1806
Кметът на македонския град Щип д-р Сашко Николов казва, че няма нищо против факултативното изучаване на български език в училищата в Щип. В духа на добросъседство и добра комуникация, той е дал такова предложение на българския посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов, който днес посети Щип, пише македонската медия "ММС“.

На приятелската среща, както я нарече кметът Николов, те обсъдили проектите за трансгранично сътрудничество, местното икономическо развитие, проектите, които са завършени, но също така и проекти, които предстоят в бъдеще.

Българският посланик се надява срещата да означава началото на сътрудничеството с общината, тъй като досега, въпреки толкова много проекти в Македония, те не са имали нито един в Щип.

На въпрос на репортери дали има надежда за разблокиране на преговорите между София и Скопие, Ангелов заяви, че е оптимист.

"Трябва да продължим да работим, да възстановим доверието с малки стъпки. Ние работим много тясно с г-н Бучковски, той е бил няколко пъти в България и се е срещал с министър Екатерина Захариева. Когато възстановим доверието, нещата ще продължат напред", каза Ангелов.

Посланикът не отговори конкретно дали в България се санкционира речта на омразата, както се прави в РСМ, той каза, че настоящите емоции, които са налице, трябва да се успокоят и да се влезе в прагматичен диалог, а санкциите, както той каза, е имало винаги.

Виж коментарите (0)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).