Компанията на Мъск има "зелена светлина" да поставя мозъчни импланти на хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 26.05.2023
544
Компанията на Илън Мъск "Нюралинк" (Neuralink) заяви вчера, че е получила разрешение от Агенцията на САЩ по храните и лекарствата да започне клинични изследвания, включващи поставянето на мозъчни импланти на хора, предаде Ройтерс.

Най-малко четири пъти от 2019 г. досега Мъск е прогнозирал, че компанията му скоро ще започне тестове с хора на мозъчните импланти, за да се опита по този начин да лекува например парализа и слепота.

Разрешение за провеждането на такива тестове обаче компанията, основана през 2016 г., поиска за първи път чак в началото на миналата година. Тогава Агенцията по храните и лекарствата обаче отказа да даде разрешение, разкриха през март пред Ройтерс източници, запознати с темата.

Понастоящем Агенцията на САЩ по храните и лекарствата все още не е откликнала на молбата на Ройтерс за коментар във връзка с даденото на "Нюралинк" разрешение, съобщи БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).