Консулът ни в Ниш препоръчва българите да ограничат пътуванията си в района на Пирот

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:13 / 26.12.2022
627
Генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев препоръча на българите да ограничат пътуванията си, докато не се разнесе амонякът, в противен случай има опасност за здравето им.

Няма пострадали българи при инцидента с влак с амоняк в Сърбия, при който има една жертва и десетки пострадал, каза още той. 

Петима наши сънародници са били прегледани и след това са освободени от болница. Повече от 50 души са интоксикирани. 8 души са изпратени в болница в Ниш, а останалите са настанени в Пирот. Те се оплакват пот респираторни проблеми и гадене, съобщи bTV. 

Един от вагоните на композицията пада в реката, което застрашава и флората и фауната. В Пирот е обявено извънредно положение. На хората се препоръчва да не излизат навън и да уплътнят прозорците си.

Засега не са ясни причините за инцидента. Но участъкът, в който се е случил, е с по-остри завои на места, обясни консулът ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).