Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Край на таксите за роуминг в ЕС от днес, остават обаче редица ограничения
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 15.06.2017Коментари (0)1002
©
От днес във всички страни от Европейския съюз, както и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн отпадат надценките за роуминг. Това ще ни позволи да говорим по телефона, да изпращаме есемеси и да сърфираме в интернет по-евтино. Остават обаче редица ограничения, които мобилните оператори ще могат да налагат, ако се усъмнят, че абонатите са недобросъвестни.

Минута разговор на територията на ЕС от днес ще ни струва не повече от три евроцента. Есемесът не може да е по-скъп от един евроцент. А за да сваляме музика, сърфираме в интернет или изпращаме снимки в социалните мрежи през телефона си, ще плащаме до 7,7 евро за всеки гигабайт.

Интернетът, който ще ползваме в режим на роуминг, ще е с пъти по-малко от безплатните мегабайти, включени в абонаментния ни план. Ако планът ни включва 10 гигабайта интернет с максимална скорост, зад граница безплатно ще можем да ползваме много по-малко. А колко точно ще се определя по специална формула. Тя се изчислява като тарифата ви се умножава по две и се дели на цената на едро. Ако ви е необходим повече интернет, ще бъдете таксувани допълнително, като цената не може да надвишава тази на едро.

Важно е да знаете, че ако се установите дългосрочно или за постоянно в друга държава в ЕС, не може да ползвате роуминг с абонамента на оператора си в България. Ще трябва да направите абонамент в новата държава, в която се установявате. Освен това потребителите, закупили карти в държавата, в която живеят, нямат право да закупуват карти от други страни. Нямат право да използват един и същи абонаментен план само за роуминг или да купуват няколко последователни карти и да ги използват само в роуминг.

Ако четири последователни месеца потреблението в други държави от ЕС е по-голямо и присъствате повече там, отколкото у дома, Вашият мобилен оператор може да Ви изпрати предупреждение, че ако в рамките на 14 дни не промените поведението си, ще започне да ви начислява надценки за потреблението. Те се начисляват след датата на предупреждението. Надценките след достигане на лимитите са следните: 0,032 евро (без ДДС) за една минута изходящ разговор; 0,01 евро (без ДДС) за едно SMS-съобщение; 7,7 евро (без ДДС) за един GB данни.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: