Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Крипто милиардери умират при мистериозни обстоятелства
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 28.01.2023Коментари (0)894
© iStock
Когато хеликоптер, превозващ 53-годишния бизнесмен Вячеслав Таран, се разбива в Монако в края на миналата година, убивайки него и пилота, започва да се разпространяват различни слухове за причината за катастрофата.

Руският милиардер става шестият крипто предприемач, починал при мистериозни обстоятелства.

Параноичен богаташ

Параноичен криптовалутен милионер се удавя на плаж в Пуерто Рико, след като туитва, че се опасява, че ЦРУ и Мосад ще го убият. 29-годишният Николай Мушегян умира на 28 октомври миналата година, часове след като публикува последния си туит. Младият милионер има психически проблеми, но семейството му не вярва това да е някакво налудничаво представление, пише "Труд".

Умира в съня си

Финансовият свят е шокиран от внезапната смърт на млад основател на криптовалута на едва 30-годишна възраст. Тянтян Куландер, съосновател на базираната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group, умира в съня си на 23 ноември миналата година и новината е потвърдена на уебсайта на компанията "с най-дълбока тъга и натежало сърце“.

Куландер, известен на галено като "ТТ“, стартира Amber през 2017 г. с група финансисти, включително бивши служители на Goldman Sachs Group и Morgan Stanley. Преди това той работи като търговец и в двата финансови гиганта и през 2019 г. печели желано място в списъка на Forbes 30 Under 30, който отличава най-талантливите нововъзникващи лидери и предприемачи. Миналата година  достига зашеметяващате 200 милиона долара.

"TT е уважаван лидер на мисълта и широко признат като пионер в индустрията. Неговата дълбочина на познания, желанието му да си сътрудничи и винаги да помага на другите са от полза за безброй стартиращи фирми и индивиди. Неговите прозрения и креативност вдъхновяват много проекти, хора и общности“, казват негови близки.

Катастрофа с хеликоптер

Руски милиардер загива при катастрофа с хеликоптер близо до френско-италианската граница. Това е поредната внезапна смърт на фигура в света на криптовалутите. 53-годишният Вячеслав Таран, основател на Forex Club и президент на Libertex Group, е единственият пътник в хеликоптера, който се разбива във Вилфранш-сюр-Мер, според множество доклади.

Скандално удавяне

Скандалният биткойн милиардер Мирча Попеску на 41 умира внезапно, оставяйки след себе си огромно крипто състояние, което може да струва до 2 милиарда долара и за което някои спекулират, че може да бъде изгубено завинаги. Попеску, който е един от най-големите индивидуални притежатели на биткойни в света, се удавя край бреговете на Коста Рика близо до Playa Hermosa след сутрешно плуване, според местните новини.

Съобщава се, че Попеску е "отнесен от течението и е починал на място“. Оттогава смъртта му е потвърдена от три жени, които са близки до него, въпреки че други повдигат въпроси дали той наистина е мъртъв.

Остава неясно кой, ако изобщо има такъв, има достъп до цифровите му активи, а наблюдателите на крипто спекулират, че богатството може да е изчезнало. Неговият уебсайт, който той активно поддържа преди, не е актуализиран от 23 юни, деня на обявената му смърт.

Попеску, противоречива фигура с "документирани случаи на сексизъм и фанатизъм“, според Nasdaq.com, се смята, че притежава поне десетки хиляди биткойни, като някои ги оценяват на много повече.

В допълнение към гореспоменатите мистериозни смъртни случаи, добавяме и смъртта на Джералд Котън през 2018 г., която предизвиква толкова много интриги и противоречия, че е изследвана в документалния филм на Netflix "Trust No One“. За Котън се появяват различни теории, може би най-убедителната, твърди, че е жив и живее от натрупаните милиони.

Банков наследник

Проблемният банков наследник Матю Мелън умира от инфаркт през 2018 г., докато се подготвя да влезе в клиника за рехабилитация от наркотици в Канкун, Мексико. Мелън е роден в Ню Йорк в едно от най-старите банкерски семейства, потомци на основателя на Mellon Bank Томас Мелън.

В крайна сметка има общо шест случая на внезапна смърт за крипто-гурута и възниква въпросът: кой и защо премахва тези хора? Или се прочистват сами? Най-популярната версия във форумите за конспирация гласи, че се задава някаква голяма парична реформа и затова криптовалутите се премахват.

За някои тази идея изглежда доста логична и убедителна, но други я наричат смешна. В действителност общото състояние на всички тези богаташи надхвърля 15 милиарда долара, а за хора, които могат да раздвижат преформатирането на световния валутен пазар, това е нищожна цифра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: