Кюрдите с ответен удар, изстреляха ракети по Турция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 21.01.2018
3863
Три ракети бяха изстреляни от територията на Сирия по турската провинция Килис, съобщава "Anadolu", цитирана от "Блиц". По информация на агенцията, при обстрела е пострадал един човек. Той е получил леки травми. Освен това, са повредени няколко сгради в самия град Килис. По някои данни, ракетите са били четири. Губернаторът на Килис Мехмет Текинарслан отбеляза, е животът на пострадалия не е застрашен. Полицията е отцепила района, на място са пристигнали пожарни коли, които са потушили избухналия пожар. 

От Генералния щаб на Турция обявиха на 20 януари за началото на операцията "Маслинова клонка" против кюрдите от отрядите "Сили на народната самоотбрана" и партията "Демократичен съюз" в района Африн. По данни на щаба, поразени са 108 от 113 набелязани цели. Известно е, че в операцията са задействани 72 самолета на ВВС на Турция. Те вече са нанесли над 100 удара по цели. Според някои данни, в резултат на ударите са убити най-малко 9 души. Съобщава се, че турските ВВС са нанесли и удари по военновъздушната база Menagh в Сирия, която се използва от САЩ за доставки на оръжия на отрядите на "Сили на народната самоотбрана". 

Експерти предполагат, че за закрепване на военния успех турската страна ще трябва да започне сухопътна операция в Сиричтои. Ако това се случи, задълбочаването на конфликта е неизбежно. По-рано турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че сухопътни войски може да се включват във военната операция на 21 януари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).