Лекар и медсестра заподозрени за десетки убийства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:09 / 02.12.2016
914
В Италия арестуваха лекар и медицинска сестра заради 45 смъртни случая. Подозира, че те може да са убили още 10 души в периода 2011 г. - 2014 година, съобщава БТА.

60-годишният Леонадро Кацанига 40-годишната медицинска сестра Лаура Тарони са работили в болницата в Сароно на около 30 километра северозападна от Милано. Полицията разследва 45 съмнителни смъртни случая.

Пет от тези смъртни случаи са възприемани като убийства, а 6 като вероятни убийства. Останалите 25 все още се разследват. Само в 9 от случаите следовалите не са установили нищо съмнително.

Повечето от жертвите са били възрастни пациенти, на които е била дадена фатална доза морфин или други болкоуспокояващи и приспивателни.

Подозира се, че лекарят и медицинската сестрата са убили също майката на сестрата, както и бащата на лекаря, а също съпруга на сестрата. Засега няма подозрения, че двойката е била мотивирана от състрадание и е извършвала неразрешени евтаназии.

Заради подозрителните смъртни случаи са разследвани още 14 души, в това число и управителя на болницата в Сароно. По-рано тази година в Тоскана беше арестувана медицинската сестра Фауста Бонино по подозрения за убийството на 13 пациенти. Разследването продължава, а Бонино беше пусната под гаранция.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).