Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лидерката на "Black Live Matters" с имоти за милиони, живее в "най-белия" квартал на Лос Анджелис
Автор: Екип Varna24.bg 14:10 / 03.05.2021Коментари (0)1456
©
Патрис Хан-Калърс. Тя е един от основателите на въпросното движение Black Live Matters, тя е причината да видим толкова много протести в САЩ, включително тези в памет на Джордж Флойд, който бе скромно погребан в златен ковчег.

Тя е съоснователка на BLM през 2013 г., когато в САЩ оправдаха бял полицай, убил черен тийнейджър. След смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис миналата година, BLM се превърна в една от най-популярните организации за борба с расизма и расовото неравенство.

Ако през изминалата година сте наблюдавали неимоверното насилие, но не над цветнокожи, а над хора от европеидната раса и най-вероятно сте цъкали с език, защото насилието, обирите, изгарянето и виковете "Убийте първо белите!“, е преминало някакви граници, то за добрата работа има и цена.

Очевидно е, че ако успеете да разпалите една маса и я накарате да повярва, че е права, то шансовете ви да инкасирате приходи от новата идеология не са никак малко.

Патрис е едва на 37 години, но вече успя да закупи луксозни жилища из цяла Америка. Това е впечатляващо, имайки предвид основното й занимание – активист в НПО. Някои от основните ѝ активи включват луксозни апартаменти и къщи в курортни точки из страната, оценяващи се на сумата между 5 и 20 милиона долара, като това е информация на нейния брокер. Тя е придобила къща за 1.4 милиона долара, до която се достига по частен и охраняван път, разказва chr.bg.

Локацията е Лос Анджелис, а срещу няколко хиляди квадрата е сигурно, че няма  да страда особено за онеправданите, след като разполага с красива панорама, луксозни изпълнения и още много други. Според информация от самия брокер, Топангския каньон има само още няколко къщи, които ще бъдат изцяло запазени за по-заможните собственици, сред които е очевидно и самата Патрис.

Хан-Калърс беше наречена измамница. Журналистът Джейсън Уитлок написа в Туитър: "Тя имаше много възможности къде да живее. Но избра едно от най-белите места в Лос Анджелис. Сега тя ще има от кого да избира, за да се оплаква при толкова много бели ченгета и толкова много бели съседи. Ето, това е избор, брато!“

Писателят и активист за права на чернокожите Анди Нго припомни, че "Хан-Калърс се самоопредели като комунист и се застъпваше за премахването на законите на капитализма“.

Харченето на ресурси, които по принцип идват директно под формата на благотворителност и са предоставени от различни доброжелатели, започва да губи своята стойност, когато се инвестира в луксозни имоти. Вече има ангажирано независимо разследване, но щетите вече са направени. Любопитна подробност е, че Патрис закупува няколко имота, където афро-американското общество е едва от 1.8%.

Миналата година Патрис и нейната половинка Джаная закупуват четвърти имот – ранчо с частна самолетна писта и хангар, както и апартамент от 300 квадрата в малък частен квартал. Към това добавяме още един интересен имот на около 30 минути от Атланта, притежаващ вътрешен басейн, отново малка самолетна писта и още много други. Въпросното имение струва около 415 хиляди долара, закупен около 2 години след издаването на първите мемоари на дамата. През октомври активистката подписва 2-годишен договор с Уорнър Брадърс, в който ще продуцира гласове на афро-американци, които са били маргинализирани през годините. Не е известно дамата да е получавала някакво авансово заплащане при подписването на договорите.

Според информацията, имотната треска започва някъде през 2016 г. паралелно с нейната основна работа във въпросните организации за правата на афро-американци. Още същата година закупува жилище за 510 000 долара, а след това още едно за приблизително 800 000 долара.

Патрис се жени за своята половинка Джаная и очевидно обединяват не само личните си активи, но и тези, които са на двете организации – канадската и американската. През 2018 г. общият брой имоти е вече разширен с още 3 къщи. През 2020 г. добавят още малко водно пространство,  което е обвързано с луксозен курорт на  Бахамит, който притежава частна  марина, както и дизайнерско голф игрище. На тази територия имотите са с около 6 спални, частно кино и гледка към пристанището.

Цената остава тайна и се предоставят някои от своите сметки, за да може да започнат самите преговори. Сериозният въпрос е зададен от името на малцинството и онези, които успяха да обират безнаказано магазини, да проявяват своята агресия и да вярват, че всичко това е правилно.

Патрис е започнала живота си в малко апартаментче, живеейки с двамата си братя и сестра в Лос Анджелис. Никой не може да каже как са закупувани сега луксозните имоти, никой не може да потвърди и кои са спонсорите. На 37 години тя притежава луксозни имоти, при това без да може да докаже своите приходи, а и никой не се интересува.

След като през 2020 г. Джордж Флойд се превърна в звездата на протестите, които в последствие ще донесат между 90 милиона за организацията и още 21.7 милиона от други по-малки организации, като останалите дарения не се обявяват.

Някои хора от другата страна на организацията споделят, че Патрис е получила около 120 хиляди долара през 2013 г., когато се занимава с активизъм, публични речи и други, през 2019 г. не е написано никакво възнаграждение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: