Майка веган умори от глад детето си, след като 18 месеца го е хранила само със сурови плодове и зеленчуци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 13.07.2022
2224
Майка веган от Флорида бе призната за виновна в убийството на 18-месечния си син, след като го е хранила само със сурови плодове и зеленчуци.

39-годишната Шийла О’Лиъри е изправена пред доживотна присъда в затвора, след като съдебните заседатели я осъдиха в сряда за убийство на малкото й дете Езра О’Лиъри през 2019 г., съобщи "Ню Йорк Пост".

През септември 2019 г., седмица преди да се случи най-страшното, Езра не ядял нищо, не спирал да плаче и практически не спял. Майка му обаче не потърсила помощ. А когато най-сетне го направила, момченцето било студено и не дишало. Малкото момченце е тежало само 7 килограма - това са седем килограма под средното.

Шийла и нейният съпруг Райън О’Лиъри казаха на полицията, че Езра е спазвал стриктна веганска диета, но също така все пак е бил и кърмен.

Аутопсията установява, че малкото момче е починало след усложнения от недохранване.

Прокурорите обвиниха майката, че не е потърсила подходяща медицинска помощ за сина си, когато разбрала, че е болен.

"Тя е избрала да не обръща внимание на неговия плач. Нямала е нужда от кантар, за да види, че детето й е кожа и кости. Тя е извършила нещо нечовешко“, казва помощник-държавният прокурор Сара Милър по време на заключителната пледоария.

Двойката има още три деца: на 11, 5 и 3 години. Според медиците и тяхното състояние е тежко. Съдът признава Шийла за виновна по шест обвинения, за което я грози доживотен затвор. Съпругът й все още чака съдебен процес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).