Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майкъл Шийлдс бил готов да се върне в България
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 13.09.2009Коментари (0)670
© Impact Press Group
Футболният запалянко Майкъл Шийлдс е готов да се върне в България, за да убеди обществото, че е станал жертва на българското правосъдие. Това каза в интервю лидерът на лейбъристите в Ливърпул - Джо Андерсън.

В писмо до българския президент, политикът е поискал ново разследване на инцидента от 2005 година, когато група британски фенове се опитаха да убият българския гражданин Мартин Георгиев. Репортаж на пратениците на bTV в Ливърпул - Светослав Иванов и оператора Благой Момчилов.

За Ливърпул невинността на Майкъл Шийлдс е безспорна. За всички, особено за младите хора, футболният фен е герой. А единици са тези, които допускат, че Шийлдс може да е човекът, който почти уби един българин.

Лидерът на лейбъристите в Ливърпул Джо Андерсън е човекът, който започва кампанията за освобождаването на Шийлдс. Той е и политикът, който активно разговаря с правосъдния министър Джак Стро за помилването на младежа. Андерсън не е познавал Шийлдс и не е присъствал на инцидента с Мартин Георгиев.

- Радостен съм, че министърът на правосъдието помилва Майкъл Шийлдс. Но съм разочарован, че не можахме да убедим българите, че Майкъл Шийлдс е невинен, заяви Джо Андерсън.

- Вие не сте присъствали на престъплението преди четири години, но казвате, че правосъдната система в България не е наред. Защо?

- Защото аз видях доказателствата и говорих с Майкъл. Той е бил измъкнат от леглото си докато спи. Има петима свидетели. Но България пренебрегна техните показания, защото били приятели на Майкъл. Искам този, който наистина е извършил това мръсно нападение на Мартин Георгиев, да бъде осъден.

Само преди седмица британското правосъдие беше подложено на сериозна критика заради освобождаването на атентатора от Локърби Абдел Басет ал Меграхи. Дни по-късно обаче помилването на правосъдния министър Стро измести случая с либиеца.

"Не мисля, че двете неща имат връзка. Хората могат да си мислят, че Майкъл Шийлдс е бил освободен, за да се избегне критиката от Локърби. Но Меграхи беше освободен от шотландското правителство на базата на състраданието, защото Меграхи умира от рак. В случая на Шийлдс, според правосъдната система на Англия, той е технически и морално невинен", отбеляза Джо Андерсън.

Лидерът на лейбъристите призовава българските власти да започнат ново разследване, а той и Шийлдс да се явят като свидетели. Защото според Андерсън виновникът бил ясен - британски футболен хулиган, стар познайник на полицията на Острова - Греъм Санки.

"За съжаление не можем да започнем дело отново в България. Имаме нови доказателства, но не можем да ги представим у вас, въпреки че писах на вашия президент с молба Интерпол да започне ново разследване. Но вашето правителство отказва с думите: "Не, случаят е приключен".

Мнение на Джо Андерсън - политикът, който водеше кампанията за освобождаването на Майкъл Шийлдс. Кое обаче е въпросното ново доказателство, което накара правосъдния министър на Великобритания Джак Стро да подпише заповедта за помилване? Това ще е тема на репортажа в емисията утре.

Източник: btv.bg




Още по темата: общо новини по темата: 15
10.09.2010 »
05.01.2010 »
04.01.2010 »
16.11.2009 »
06.10.2009 »
15.09.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: