Македонската Левица иска да закрие охридското Сдружение "Цар Борис Трети"

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
20:33 / 03.10.2022
824
Радикалната македонска ляво-националистическа партия Левица обяви, че ще внесе инициатива за забрана на новооснованото Сдружение "Цар Борис Трети“ в Охрид, пише скопското издание "Слободен печат“.

"Свободата на сдружаване на гражданите като конституционно гарантирано право има свои ясни граници, за да се предотврати насилственото разрушаване на конституционния ред на РС Македония, подбуждането и призоваването към военна агресия и разпалването на национална, расова или религиозна омраза или нетолерантност“, обясняват решението си от партията.

Според Левица създаването на сдружения с имената "Ванче Михайлов" и "Цар Борис III" е "пряко насочено към насилствено срутване на конституционния и държавен ред на Република Македония и особено към разпалване на национална омраза".

"Очакваме реакция от страна на прокуратурата и други държавни органи, които да действат и да предотвратят тази опасна тенденция за налагане и превъзнасяне на доказани фашистки дейци и държавници на държави окупатори, на което реагира и еврейската общност в Македония“, заключават те.

Виж коментарите (0)

Още по темата (50):
21.03.2024 Делото "Пендиков": Съдът отложи заседанието, защото един от обвиняемите не се явил
06.02.2024 Предлагат Желязко Радуков за посланик на България в РСМ
25.01.2024 Димитър Ковачевски подава оставка: ВМРО-ДПМНЕ предложи кандидат за техническо правителство
09.01.2024 Пендиков сравнява ситуацията в РСМ с лагерите на смъртта на Югославия, търси съдействие от българските власти и ЕС
27.11.2023 Вучич: Българите се оплакват, защото сме по-популярни от тях в Македония
17.11.2023 Ковачевски се закани: България и ЕС въведоха незаконен данък върху транзита на руски газ, няма да оставим нещата така
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).