Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Македонският премиер отрече за тайни преговори с България
Автор: Екип Varna24.bg 21:44 / 07.04.2022Коментари (0)879
© Фейсбук
Македонският премиер Димитър Ковачевски заяви днес пред журналисти, че няма никакви тайни преговори или разговори с България и че всичко, което се обсъжда, вече е известно.

"По спора на РСМ с България е нужно бързо решение, но не и прибързано. В момента се водят преговори, но все още няма взаимно приемливо решение", заяви днес македонският премиер Димитър Ковачевски.

Запитан от журналисти за възможна дата, той отвърна: "Никога не съм се обвързвал с дати. Винаги съм казвал, че имаме нужда от бързо, но не и прибързано решение. Външните министерства на двете страни работят по политическите въпроси. Тези политически въпроси се обсъждат на срещи в съответствие със стандартите на международните отношения. В момента работим по обмен на идеи по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е приемливо и за двете страни, то ще бъде съобщено на институциите в България в съответствие с техните законови процедури и у нас в съответствие с нашите разпоредби и нашите закони. В момента няма такова взаимно приемливо решение", каза Ковачевски.

Премиерът на РСМ отговори и на въпрос относно информацията, че има лица, работещи в държавни институции и такива, които на практика са работили, за да не се постигне споразумение между Република България и Република Северна Македония и подчерта, че случаят ще бъде разгледан съгласно процедурите. "Аз и министърът на външните работи имахме тази информация още първия ден. Нормално е в рамките на Министерството на външните работи да се процедира съгласно изискванията на съответните служби, но не мога да кажа повече, защото е класифицирана информация", каза Ковачевски.

Също днес албанският премиер Еди Рама заяви, че страната му ще поиска от Европейския съюз да работи за членство в блока отделно от съседна Република Северна Македония, ако ветото на България продължава, предава "Ройтерс". Рама допълни, че не е оптимист, че София скоро ще вдигне блокадата за начало на преговори със Скопие.

"Албания не може да чака повече, докато двете страни решат споровете, заяви албанският премиер. Той направи изказването, докато представяше проучване, според което над половин милион души или 67% от запитаните искат Скопие и Тирана да не вървят заедно по пътя към еврочленство.



Още по темата: общо новини по темата: 856
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: