Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Масирани и тежки" санкции срещу Русия от Европа
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 25.02.2022Коментари (1)829
©
На извънредна среща на върха късно снощи лидерите на ЕС се споразумяха да наложат "масирани и тежки санкции" на Русия заради инвазията й в Украйна, като се насочат към ключови сектори на нейната икономика.

"Тези санкции обхващат финансовия сектор, енергетиката и транспорта, стоките с двойна употреба, както и експортния контрол и експортното финансиране, визовата политика, допълнителни списъци на руски граждани и нови критерии за включването им в списъците", се казва в заключенията от срещата на върха, информира БНР.

В него се казва, че сега блокът от 27 държави ще се стреми да приеме мерките "незабавно".

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел обяви по-рано, че това ще са най-тежките санкции, които Евросъюзът е пускал някога в действие.

Според проект на готвения документ, цитиран от агенция "Ройтерс", руските авоари в Евросъюза ще бъдат блокирани, а руските банки няма да имат достъп до европейските финансови пазари.

Според цитирани от "Ройтерс" източници обаче на този етап руските кредитни институции няма да бъдат изключвани от международната платежна системата SWIFT.

Германският канцлер Олаф Шолц беше цитиран за SWIFT, че някои санкции трябва да останат в арсенала на Европейския съюз за по-късен етап.

На влизане белгийският премиер Александър де Кроо каза, че трябват санкции, които не лаят, а хапят и поясни, че те трябва да засегнат предимно военнопромишления комплекс на страната, както и нейния елит. Премиерът на Словения Янез Янша заяви, че много добре влиза в положението на украинците, тъй като неговата страна е била в подобна ситуация.

"Не мисля, че Путин е човек, с когото може да се преговаря", каза премиерът на Финландия Сана Марин. Тя заяви, че вероятно ще има мигранти, с които трябва да покажем солидарност.

Днес ще се проведе извънреден Съвет "Външни работи", на които ще бъде одобрен новия пакет санкции срещу Русия, съобщи на влизане в Европейския съвет върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. Около 21 часа българско време започна заседанието на лидерите, които се очаква да дадат зелена светлина на пакета, който да удари предимно руската икономика и най-вече военнопромишления комплект и елита.

Запитан възможно ли руският президент да нахлуе в други европейски страни, той отговори: "С Путин нищо не е изключено.“

В речта си пред европейските лидери председателката на Европейския парламент Роберта Мецола призова за "масивни, безпрецедентни и сурови" санкции срещу Русия, в т.ч. и "с по-далечен обхват" като изключването на Русия от системата SWIFT. Тя апелира мерките да включват и индивидуални санкции, без никой да бъде изключван от тях. Мецола определи спирането на сертификацията на "Северен поток 2" като правилно решение и допълни, че санкциите са дошли твърде късно, след като вече немислимото се е случило. 

Междувременно европейските лидери призоваха за приемане на допълнителни мерки и срещу Беларус.

Очакват се и забрани за износ за Русия, които ще обхванат различни сектори, като транспорта и енергетиката. Беларус също ще бъде ударена от европейски санкции.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези санкций ще ги понесат хората със заплати до 2000 Евро...... Разбирай почти цял свят..... БОЛИ го този, който ги налага..... Той има милиарди, има власт, пият и ядат без пари, няма бензин, няма самолетен билет, няма данък, няма ток няма телефон.... Всичко му платено..... И даже и заплата взима.... Ми как няма да сложа санкция.... БОЛИ МЪ уяТ мен.... ХАХАХА.... Да го духатъ бедните..... Нали на байдънъ сина ще вземе на Украйна г**а...... Нали ще ми напълнят джоба с едри банкноти..... Нека вали вънка, аз съм си на СУШИНА..... Лаф на ГАЦО БАЦОВ..... ХАХАХА..... Хора замислете се.... Какво печелим ние, след като Бойко, Радев, Нинова и другите сложат санкция???? Чисто от човешка нужда говоря..... Кой ще даде на България петрол, газ, технологии??? От там всичко ще се вдигне, понеже ще внася е на друга цена и стоките ще са космически..... Оставете САЩ и Русия.... И едните и другите са еднакви.... Заедно са били винаги.... И във двете войни и в космоса ... Само лаят...... А другите 190 държави страдат..... Заплатата ми една и съща 10 години, а разходите вече десеторни.... Даже от утре се вдигат пак осигуровките..... Бензина стана 2.60,тока ми на обекта да не ви казвам, всеки вдига цените на едро.... Е, аз как да ги давам???? Затова, докато има БАЛЪМИ ДА поддържат и едните и другите ще сме така...... И прави впечатление, че само бедни, безработни, дроги, пияници и прочие се занимават с тези неща..... ХАХАХА.... Лек ден и от 1 март Ви чакам с нови, по интересни цени.... Заповядайте..... Наслука
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: