Масова смърт в жегата заради безхаберие на летище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 07.08.2016
998
Над 1000 папагали издъхнаха от жега и прегряване на летище на остров Тайван, съобщи Международното радио на Тайван. Причината за инцидента е пълното безхаберие на служители от летището.Те са нарушили правилата за преместване на пернатите, оставяйки ги на слънце и в закрити контейнери. Така папагалите получили слънчев удар и издъхнали, предаде БГНЕС.

Същата трагична участ са имали две котки и едно куче. Всички те били вкарани в контейнери, които трябвало да бъдат натоварени на самолет на авиокомпанията "Чайна Еърлайнз" с полет за малайзийската столица Куала Лумпур. Но редът за обработка на животните минала по-бързо от предвиденото, след което служителите оставили контейнерите с животните на слънце и жега, докато бъдат натоварени на самолета.

Според правилата е забранено животни да бъдат оставяни в специални контейнери повече от 30 минути пред излитането, а трябва също да се използват специални контейнери, в които животните да могат нормално да дишат.

Компанията, която обслужвала самолета и била ангажирана с натоварването на животните, се извини за случилото се и обеща да накаже виновните.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).