Масови оставки на албански министри в РСМ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:30 / 30.07.2023
813
Министри от Република Северна Македония и правителствени служители от редиците на "Демократичния съюз за интеграция" подадоха оставките си от сегашните си длъжности, но те ще влязат в сила, когато опозицията гласува конституционните промени, съобщи лидерът на ДСИ Али Ахмети в писмо, адресирано до премиера Димитър Ковачевски, предаде MaxFax.

В писмото се посочва, че "страната се намира в критичен етап от европейското бъдеще и важните решения изискват политическа, национална и държавна отговорност и жертви", предвид заявката на опозицията, че ще гласува за конституционни промени, ако Демократичният съюз за интеграция напусне правителството.

"Министри и държавни служители от редиците на Демократичния съюз за интеграция подадоха оставки от заеманите в момента позиции! Оставките автоматично влизат в сила в момента, в който опозицията гласува конституционни промени", е написал Ахмети в писмото.

"Всички условия на Мицкоски са изпълнени, отговорността вече е негова, гласувайте за ЕС или изолация", са заявили от СДСМ (Социалдемократически съюз на Македония).

От СДСМ са коментирали, че с оставките, поставяйки държавата пред партийния интерес, "Партия ДСИ е показала отговорност към висшата стратегическа цел – европейското бъдеще на страната и на всички наши граждани".

"Хубаво е, че ДСИ след 20 години на власт са готови да минат в опозиция, откъдето да отговорят за престъпленията си или да докажат невинността си". Така от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ са коментирали оставките на министрите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (863):
13.05.2024 Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
13.05.2024 Президентът: България не приема изявления, противоречащи на Договора за добросъседство с РС Македония
10.05.2024 Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!
09.05.2024 Чернева: Не виждам как може да бъде отворено отново Френското предложение за РС Македония
09.05.2024 Журналистът от Скопие Александър Дамовски: Очакваме реформи! Най-вероятната коалиция е между ВМРО-ДПМНЕ, ВРЕДИ и ЗНАМ
07.05.2024 Любчо Нешков: Подобен феномен и държавен експеримент не съществува никъде
Още новини от Международни новини:
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).