Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Медици изродиха бебе чрез указания по телефона
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 06.04.2023Коментари (0)468
©
Двадесет и девет национални пътища в Румъния са затворени заради лошото време, което обхвана страната. Силният вятър навява сняг и прави усилията за почистване невъзможни. Ограничения за движение са наложени в Сучава, Бакъу, Яш, Ботошани и Васлуй. В Ботошани и Яш е в сила и червен код.

Очаква се скоростта на вятъра да достигне 85 км/ч, а видимостта да намалее до нулата. Движението там е забранено по всички пътища: национални, окръжни и общински. Децата в региона днес няма да ходят на училище, съобщиха от Департамента за извънредни ситуации.

Медицински персонал от диспечерския център на Инспектората за извънредни ситуации съдейства, чрез видео разговор, за раждането на момиченце с тегло 2,8 кг. Майката, 41-годишна жена от Красниловка, потърсила помощ на телефон 112. Поради неблагоприятните метеорологични условия линейката не успяла да стигне до нея. 

Чрез Доброволната служба за извънредни ситуации на община Коцушка е бил осъществен контакт с други две жени, които са били с родилката. Едната е изпълнила всички указания на медицинския персонал от диспечерския център и е помогнала за израждането. Майката и новороденото са в добро състояние. Фелдшерът от съседната община, който предложил да наблюдава майката и детето до пристигането на линейка, също не успял да стигне, тъй като автомобилът му бил затрупан от сняг. 

"Ситуацията в окръзите с червен код е под контрол. 4000 войници и 2500 транспортни средства работиха на терен", заяви премиерът Николае Чука, цитиран от Диджи24. Той информира, че в критичните райони са изпратени допълнителни технически и снегопочистващи средства. 

Оранжев код за снеговалежи е в сила от днес за седем окръга в северната част на страната. Жълт код за лошо време важи за почти цяла Румъния. Метеоролозите предупреждават, че на места скоростта на вятъра ще достигне 70 км/ч. Ще се образуват и поледици. 

Цяла нощ военни и доброволни пожарникари бяха на терен по националните и окръжните пътища на Ботошани и спасиха над 400 души, заседнали с колите си. “Получихме 751 спешни обаждания от граждани, искащи подкрепа", информираха още от Департамента за извънредни ситуации. 

Лошото време причини и проблеми с електричеството. Повреди в електрическата мрежа бяха регистрирани в 28 населени места в окръзите Бакъу и Харгита. Около 3000 потребители останаха на тъмно и студено, съобщават от БТА.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: