Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министърът на отбраната на Украйна с емоционално обръщение към народа си
Автор: Цвети Тончева 12:51 / 17.03.2022Коментари (0)890
©
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников се обърна емоционално към народа си с оптимистична прогноза за края на руската инвазия, видя Plovdiv24.bg. След три героични седмици за украинския народ, Резников предупреди и руския народ с думите: "ако сега искат да ви мобилизират насила в руската армия бягайте, крийте се, но не отивайте на фронта".

Ето и целият текст на неговото обръщение: 

"Скъпи украинци,

Третата седмица на героична ни отбрана срещу пълномащабна руска инвазия е към своя край.

Ситуацията остава трудна. Особено на юг и изток. Но нашите защитници все по-често преминават в контраатаки в различни участъци на фронта - от Киев и Миколайив до Луганск.

Горящите вражески хеликоптери в Чернобаевка в Херсонска област са само демонстрация на това, което се случва с войските на окупатора.

В над 200 градове и села на Русия вече погребват унищожени на нашата земя нашественици. Броят им ще нараства всеки ден.

Кремъл вече не може да крие факта, че подразделенията на руските въздушно-десантни войски претърпяха опустошителни загуби. Някои подразделения от Кострома, Камишин, Улан-Уде и други региони вече колективно щурмуват ада.

Натам ще се отправи и морската пехота от Тихоокеанския флот, която спешно подготвят за бой. Защото силите на нашествениците са подкопани от ефективните действия на нашата армия. Ще посрещнем и тези.

Агресорът продължава да извършва военни престъпления срещу цивилни. За 20 дни е потвърдена смъртта на 103 украински деца, убити от руските нашественици. Руснаците унищожиха и повредиха над 400 училища, над 100 украински болници и хиляди домове.

Срещу Мариупол се извършва истински акт на геноцид. Това е държавен тероризъм от страна на Русия. Той не може да бъде оправдан с нищо, това е безумие на побеснели маниаци.

Ще отмъстим за всеки наш гражданин. Всички престъпници ще бъдат наказани. Няколко руски генерали вече са унищожени. Ще дойде време и за другите. Правим всичко това да се случи.

През тези дни работим денонощно на ниво НАТО, ЕС и двустранно ниво, за да укрепим нашата отбрана. Трудно е да назова министър на отбраната на страна партньор, с когото да не съм разговарял през последните дни по телефона, или чрез видеовръзка. Светът наистина се промени. Пресечен е рубиконът. Сега свободният свят е ориентиран към Украйна. И ние правим всичко, за да почувства това нашата армия и нашият народ.

Ние се разбрахме да не съобщаваме конкретни резултати. Искам само да кажа - има положителни новини. Първи ги научава врагът – на фронта от нашите военни.

Обръщам се и към онези граждани на Русия, особено към обществени личности, които внезапно "прозряха“. На вас не ви се иска да се асоциирате с канибалския режим, който ви устройваше, но сега скъса веригата. Разбирам.

Днес обаче се навършват точно 8 години от военното престъпление - имитацията на "референдум", което Кремъл извърши в Крим. Войната не продължава 20 дни. А повече от 8 години. Вие може да сте забравили за това, но ние помним всичко.

Нито един украинец вече няма да повярва на вашите думи. Никога. Никой няма да повярва, че "не сте знаели" или че "са ви измамили". Нито един.

"Прозренията“ не са достатъчни. Ако искате да смекчите вината си, е необходимо активно разкаяние. Така гласи законът. Действайте!

Активна съпротива срещу военната авантюра, и не с постове от турски или израелски хотел, а по улиците на руските градове - това е начин да промените мястото си в списъка на военнопрестъпниците. Не имитирайте! Действайте!

Обръщам се отделно към жителите на ОРДЛО и Крим със Севастопол.

Ние продължаваме да ви считаме за граждани на Украйна. Тези, които не са станали колаборационисти и не са извършили престъпления, са в пълна безопасност.

Ако сега искат да ви мобилизират насила в руската армия, направете всичко възможно да не отивате на фронта. Бягайте, крийте се!

Ако не успеете да се скриете, потърсете начин незабавно да преминете на страната на украинската армия. Ще спасите живота си. Това е основното. С останалото ще се заемем по-късно.

За тези, които предадоха клетвата си през 2014 г., посланието е следното.

Вие извършихте престъпление срещу Украйна, срещу украинския народ. Вие знаете по-добре от всеки, че руснаците се отнасят с вас като с потенциални предатели. Затова ви изпращат в най-опасните точки. Вашият живот не струва нищо за тях.

Вие виждате ли, че Русия неизбежно ще загуби тази война. Ако искате да живеете, бягайте! Или се предайте в плен!

Ако се предадете в плен заедно с техниката, ако предоставите важна информация или помогнете за залавянето на руски офицери, това ще бъде взето предвид при изправянето ви пред съда като значително смекчаващо вината обстоятелство. Ще спасите живота си, ще излежите присъдата си, и ще получите шанс да започнете всичко отначало в мир. Само не се бавете!

Накрая - отново до всички украинци.

Приятели, ние сме сила!

Всеки ден украинският народ демонстрира несломима воля за победа. Това е времето на истинските герои.

Предстоят още много предизвикателства. Врагът ще ни нарани, ще унищожи част от това, което обичаме. Но всеки ден ние правим крачка към унищожаването на този враг и да живеем свободно. Както са мечтали много поколения украинци, които са се борили за това.

Днес е време на изпитания за нашите поколения. И ние ги преминаваме много достойно!

Държим строя!

Слава на Украйна!"



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: