"Мирър“: Борис Джонсън подава оставка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 18.10.2020
1393
Борис Джонсън планира да подаде оставка като министър-председател следващата пролет, смятат депутатите тори. Те казват, че той се е оплаквал често, че не може да живее със заплата на премиер от 150 402 британски лири годишно. Но иска още шест месеца, за да уреди окончателно Брекзит и да осъществи излизането на Великобритания от пандемията, смятат те, пише таблоидът "Мирър“, цитиран от БГНЕС.

Твърди се, че той завижда на своята предшественица Тереза Мей, която е спечелила над 1 милион британски лири като лектор, откакто е напуснала поста премиер миналата година. Джонсън смята, че би могъл да печели поне двойно повече от това. Малко преди да се нанесе на №10, той е направил 160 000 паунда за един месец от две речи. Платили са му и 23 000 британски лири за месец за обикновена вестникарска колона.

Един от депутатите сподели: "Борис има поне шест деца, някои от които са доста малки. Той трябваше да плати пари и на бившата съпруга Марина Уилър като постановление от развода им.“

Джонсън трябва да се грижи и за бъдещото образование на шестмесечния си син Уилфред. Изпращането му в елитната школа "Итън“ ще струва 42 500 паунда на година. От останалите бивши премиери Дейвид Камерън печели 120 000 британски лири за реч, а Тони Блеър – 22 милиона британски лири от лекции и консултации.

Сега тече трескава задкулисна дейност за надпревара за позиции за бъдещ премиер. Очакват се петима претенденти: финансовият министър Риши Сунак, външният министър Доминик Рааб, началникът на кабинета Майкъл Гоув, бившият министър на здравеопазването Джеръми Хънт и бившият министър на отбраната Пени Мордонт.

Фаворитът на букмейкърите е Сунак, тъй като той е дарил 300 милиарда британски лири в брой за COVID-19.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).