Млад стюард загина, за да спаси пътници при авиотрагедията в Москва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 06.05.2019
2176
Сред жертвите на авиокатастрофата на московското летище, при която загинаха 41 души, е и 22-годишният стюард Максим Моисеев. Очевидци разказват, че по време на пожара младият мъж се е опитвал да отвори вратата в задната част на самолета. След като не успял, до последно помагал на пътниците да напуснат борда.

Руските агенции разпространиха информацията за гибелта на Моисеев и негова снимка. Заедно с него на помощ са се притекли и колегите му Татяна Касаткина и Ксения Фогел, които са оцелели. На 24 април Максим отпразнувал рождения си ден.

Винаги е знаел, че ако възникне някаква ситуация, ще помогне и няма да остави никого. Не се познавахме много добре, но винаги когато сме се засичали, е бил много весел, усмихваше се и разговаряше, разказа позната на Моисеев, цитирана от "Кубанские новости". Трагедията се разигра на 5 май при аварийно кацане.

Общо на борда са пътували 78 души. Сред загиналите има и две деца. Руските власти започнаха разследване на случая. Открити са и двете черни кутии. Според Руската следствена комисия лошите метеорологични условия, неизправност в реактивните двигатели и лошите професионални умения на замесените в инцидента са сред основните версии за причината за трагедията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).