Младите мъже, пострадали в цистерната в Блъсково, са стабилизирани

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:13 / 05.06.2017
1696
Двамата мъже, които пострадаха на 1 юни, след като влязоха в цистерна на бензиностанцията в с. Блъсково, са стабилизирани, съобщи за Varna24.bg подп. д-р Валентин Милев от ВМА-Варна.

Те са изписани от реанимация и настанени в отделението по токсикология, където се възстановяват. 

"Мъжете са загубили за известно време съзнание заради токсичните изпарения, вероятно от бензин, в цистерната. Веднага са били инхалирани и когато пристигнаха при нас вече бяха в съзнание и контактни. По-зрелият мъж беше с контактен дерматит, но положението вече е овладяно и пациентите са добре", каза д-р Милев.  

Припомняме, че информация за инцидента в Блъсково дойде на 1 юни от Окръжната прокуратура във Варна. Първоначално беше съобщено, че мъжете са мъртви, след това последва важно уточненние:

"Първите впечатления на спасителите, пристигнали на мястото на трудовата злополука, са били, че двамата мъже са починали. Пристигналият медицински екип на спешната помощ е установил прижизнени функции. Двамата пострадали са транспортирани във Военноморската болница във Варна.

Мъжете са от Блъсково. Те са съответно на 20 и на 30 години. По-възрастният, който е собственик на бензиностанцията, е женен и има дете.

Мъжете пострадаха при при ремонтни дейности в бензиностанция в провадийското село Блъсково. Първо в празната цистерна е паднал 20-годишният работник.

След инцидента на помощ на пострадалия се притекъл неговият началник. Двамата мъже се задушили от изпаренията в цистерната.

След като случаят е бил докладван на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна, е разпоредено разследването на тежката трудова злополука.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
06.06.2017 Проблеми очакват обгазения шеф на бензиностанцията в Блъсково след излизането му от болницата
01.06.2017 Погребаха приживе работниците в Блъсково, оказаха се живи!
01.06.2017 Трагедия! Работници загинаха на бензиностанция във Варненско
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).