Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Много пари и синя кръв: Един от най-известните ергени, но не у нас, ще се жени
Автор: Екип Varna24.bg 20:09 / 25.04.2023Коментари (0)928
©
"Един от последните ергени на Англия“ се жени, гръмнаха таблоидите и лъскавите списания на острова. Терминът е остарял и дори малко смешен, но в този случай "златен ерген“ е точно определение за 32-годишния Хю Гросвенър – 7-ия херцог на Уестминстър. Той е милиардер, който може да се похвали със състояние оценявано на 11,5 милиарада евро, както и тесни връзки с британското кралско семейство.

В класацията за 2022 г. на хилядата най-богати личности в Обединеното кралство, изготвяна ежегодно от Sunday Times, той е на тринадесето място. Хю Гросвенър е наследник на едни от най-апетитните недвижими имоти в страната или с други думи притежава голяма част от Лондон.

Сега Хю Гросвенър официално е сгоден за Оливия Хенсън – млада жена, с която аристократът има връзка от две години. Хю вече е поискал ръката на Оливия в Итън Хол – неговото огромно имение в окръг Чешир.

"Херцогът на Уестминстър и мис Оливия Хенсън са щастливи да съобщят, че са на път да се оженят“, гласи съобщението, публикувано от един от техните говорители, с целия формализъм на английската традиция.

"Членовете на двете семейства са възхитени от новината“, се казва още в комюникето, в което обаче не се посочва къде ще се състои сватбената церемония.

Според кралските наблюдатели представителите на династията Уиндзор ще уважат събитието. Общоизвестен факт е, че Хю Гросвенър е близък приятел на принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън, като и кръстник на втория в линията за наследяване на трона принц Джордж. Кръстник на Хю пък е настоящият монарх крал Чарлз III.

Бащата на Хю – Джералд Гросвенър, 6-ия херцог на Уестминстър почина през 2016 г. на 64-годишна възраст, оставяйки на сина титлата и собствеността на своята империя от недвижими имоти, която се простира от Лондон до Калифорния. Богатството на фамилията е натрупано благодарение на успешни инвестиции, правени в продължение на три века.

Майката на Хю произлиза от рода Романови и е пряка роднина на руския цар Николай II.

Неговата бъдеща булка Оливия Хенсън, която ще стане херцогиня на Уестминстър след сватбата, е учила в Marlborough College, същото училище, което посещават принцеса Юджини, една от дъщерите на принц Андрю, както и Кейт Мидълтън. В момента Оливия работи в "Belazu“ - компания, базирана в Лондон, специализирана в областта на хранителни продукти.

Накратко, пари, много пари, пак пари и синя кръв.

При липсата на други "кралски сватби", висшето английско общество се готви за аристократична сватба, която със сигурност ще е изключително бляскава и ще се радва на висок интерес сред поданиците на короната.

Репутацията на Хю Гросвенър обаче не е така блестяща като състоянието, което притежава. В миналото той е чест гост на частни партита и дискотеки, но въпреки това досега никога не е давал материал за размисъл на папараците. Това може би се дължи на факта, че той може да организира пищни тържества сред 5 000 хектара в имението Итън Хол далеч от фотографи и любопитни очи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Европейски избори 2024
Български тенис
Сърбия-Хърватия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: