Мохамед Халаф: Главорези от "Ислямска държава" вече са на Балканите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:59 / 04.01.2017
2901
Сред стотиците терористи от "Ислямска държава", които са проникнали на Балканите и Европа, има трима много опасни главорези. Има един, който е работел в НАТО в Косово. Оттам е получил препоръка, след като беше свършена тази мисия, отиде в Ирак в американската армия. 

Това заяви журналистът Мохамед Халаф относно информацията, че няколкостотин джихадисти от "Ислямска държава", предвождани от Лавдрим Мухаджери, известен като Балканският касапин, са се върнали в Косово.

"След това той се присъедини към тогавашната Ал Кайда. След това се появи, като беше разгромена Ал Кайда в средите на "Ислямска държава". Много добре владее чужди езици. ИДИЛ разчита много на такива, които владеят езици. Той е бял, а не мургав и не прави впечатление, когато се преминават различни граници. 

Не знам дали се е върнал наистина. Той трудно може да намери начин да стои в Косово. Аз лично говорих с бившия министър на вътрешните работи Раджади и той изрази тревога, че се увеличава броят на джихадистите в Косово. Все пак ме увери, че се прави всичко възможно по въпроса", разказа по Нова тв Халаф.

"Около 400 души джихадисти е ясно, че са се върнали от Балканите. Сега те идват заради това, че губят територии в Азия. Тази война се пренася в европейските държави на Балканите. Има още трима, които са много опасни. 

Единият е роден в Германия. През 2000 година е преминал към радикализъм и през 2013-а се преместил в Ирак. Има и един по-опасен джихадист, който е световен шампион в един тайландски спорт. Той казва, че иска да умира щастлив и да убива.

Държи да умира в джихад. Има и италианец от албански произход. Той се е обявил за шеф в Сирия и Ирак. Жена му също се е присъединила към него и вербува италианки за "Ислямска държава".


Виж коментарите (1)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).