Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Москва: Ако новата власт в България поиска сътрудничество, ще отвърнем с взаимност
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 14.11.2016Коментари (5)1334
©
Руската страна ще отговори с взаимност на стремежа към сътрудничество на новите власти в България и Молдова, заяви Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Ако видим, че на най-високо равнище бъде декларирано желание за развиване на отношенията, това със сигурност ще предизвика ответна взаимност и удовлетворение в Москва", каза той пред журналисти в руската столица.

Коментирайки президентските избори в тези две страни, Песков обаче отказа да прави прогнози как занапред ще се изграждат руско-българските и руско-молдовските отношения. "Прекалено рано е да говорим за това", отбеляза той.

"По време на предизборните кампании и в Молдова бъдещият президент, и (лидери) в България правиха изявления за установяване на контакти (с Русия), но аз не бих бързал да давам някакви определения: ето, този е проруски, а този - антируски", коментира той.

Според Песков "става дума за взаимоизгодно сътрудничество" на Русия с България и Молдова.

Говорейки за България, той напомни, че "имаше много проекти, които потънаха в миналото не по наша инициатива". "Изгодно ли е това за народа на България? Отговорът е еднозначен - не е изгодно. Затова, ако се появи някакво желание да се развиват отношенията с нас, аз съм уверен, че Москва ще отвърне с взаимност", заключи говорителят на руския президент.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Преди всяко решение, ако е приложимо, трябва да се пресметне изгодно ли е или да се търси алтернатива. Южен поток е изгоден, защото България става незасисима от трета страна посредник на руски горива. Това вече е вътрешно европейска конкуренция, няма нищо общо с русофилия. Защо други европейски държави трябва да имат ексклузивно право да внасят горива от Русия? Няма място за басни за демокрацията и комунизма, между които е имало разлика само по време на студената война. Проблемът с ЮП беше единствено, че Бойко щеше да даде на Пеевски да го строи, което щеше да е неизгодно. Ако има разговори за подновяване, Бойко пак ще иска да даде проекта на Пеевски, защото той му държи медиите. И от ЕК пак ще го спрат. Това е втората причина освен конкуренцията в ЕС за такова трасе. С текущите партии и олигарси България пропусна шанса си. Соросоизмът е новият марксизъм, "демократите" са новите строители на глобализма, новата буржоазия. Глобализмът е вид феодализъм, като комунизма. Управление на малцинството. Това че соросоидите използват мека сила не ги прави по различни от партизаните, защото крайния резултат е същия. Тръмп иска да върне истинската демокрация в САЩ и в света. Това може да означава и разпадане на ЕС. Затова трябва да разчитаме на реалностите, а не на някакви пропаганди. Русия е близо. Откъде искате да внасяме горива, от космоса ли?
+1
 
 
Много странни изказвания. Какво им е на отношенията? Специално България има даже прекалено благосклонно отношение на фона на умопомрачително отрицателното ни търговско салдо с Русия! И в момента си текат всякакви образователни, културни и други спогодби и програми. За енергийния ни внос да не отваряме дума - ние сме единствените в ЕС с над 90% зависимост от Русия. Също сме и единствените в НАТО със съветско въоръжение на постсъветска поддръжка. Неадекватни са всякакви претенции и сръдни. За България Русия е просто един от многото търговски партньори. Износът ни за ЕС е с над 40 (!) пъти по-голям от този за Русия. Излишни емоции.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: