Мъж влезе по спешност в болница, четири дни бил с куршум в главата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:58 / 23.01.2024
842
С куршум в главата започва новата година 21-годишен студент, който така се насвятква, че 4 дни не може да разбере, че има заседнало чуждо тяло в черепната му кутия. 

В новогодишната нощ 21-годишният Матеус Фасио бил в Рио де Жанейро. Помни, че е бил ударен в главата "с нещо твърдо“. Помислил, че е камък.

Тъй като раната бързо спряла да кърви, той не обърнал повече внимание на предполагаемата драскотина. Партито продължило, като компанията се пренесла на плажа. Студентът насочил емоциите си към купона и четири дни не забелязва, че има куршум в главата му, съобщават бразилските медии.

Матеус изминава около 200 километра, за да се прибере в дома си в родния си град Хуис де Фора. По време на пътуването си обаче усеща крампи и изтръпване на дясната си ръка. Принуден е да прави почивки. Пътуването му отнема седем часа вместо обичайните четири часа и половина, предава bTV. 

Отива в частна клиника, където му правят компютърна томография на главата. Лекарите откриват куршум и Фасио е опериран по спешност.

"Ако куршумът беше проникнал само няколко милиметра по-нататък, цялата половина на тялото му можеше да бъде парализирана“, коментира мозъчен хирург. Възстановяването на младежа ще отнеме 20-30 дни.

Матеус приема случилото се като знак от съдбата.

"Миналия декември напуснах работата си и записах медицина. В болницата разбрах, че това е наистина нещото, което винаги съм искал", споделя той.

Все още не е ясно как 9-милиметровият куршум е попаднал в главата на празнуващия младеж. Чуждото тяло е иззето и изпратено в лаборатория за балистични изследвания. Полицията разследва случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Вучич: България ме разочарова
Случаите на морбили в Европа нарастват, милиони деца са в риск
Министър Николов и посланикът на Израел у нас обсъдиха активизира...
Водите за къпане в Европа остават безопасни
Радев и Амхерд: Сътрудничеството в образованието, науката и висок...
Транспортните министри на България и Казахстан с важна среща, ето...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).