Началник намали своята заплата, за да увеличи тази на служителите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:23 / 26.09.2019
1870
Изпълнителният директор, който преди 4 години намали собствената си заплата, за да повиши заплатите на служителите си, сега го прави отново.

Дан Прайс, ръководител на базираната в Сиатъл Gravity Payments, обяви, че всички служители в новия офис на компанията в Бойз, Айдахо, ще получат минимална годишна заплата от 70 000 долара до 2024 година.

"Тази сутрин прерязахме лентата на новия офис на @GravityPymts в Бойз и обявихме, че всички наши служители тук ще започнат да печелят минимална заплата от 70 000 долара“, обяви Прайс в Twitter. "Толкова съм благодарен, че работя с този невероятен екип и че мога да ги компенсирам за стойността, която носят на нашата общност.“

Преди това офисът в Бойз беше независима компания, наречена ChargeItPro, а Gravity - компания за обработка на плащания с кредитни карти, го придоби като дъщерно дружество преди три години.

През 2015 г. Прайс реши да увеличи заплатата на служителите си, след като прочел проучване за щастието. Той каза, че допълнителният доход може да допринесе значително за емоционалното благополучие на човека, ако започне да печели 75 000 долара годишно.

Тогава той взел решение да увеличи заплатите за всичките си 120 служители в Сиатъл, като увеличи минималната заплата до 70 000 долара - и намали заплатата си от 1 милион долара с 90%, за да се случи това.

Този ход удвои заплащането на около 30 от неговите работници и даде допълнителни значителни повишения на дохода на още 40 служители, разказва CNN.

Прайс казва, че по-високите заплати са преобразили живота на неговите служители. Те са получили възможност да се грижат по-добре за семействата си, повече от 10% от служителите са закупили къща за първи път, и са увеличили пенсионните си вноски. 

Оттогава Прайс споделя своята история в цялата страна и вдъхновява други бизнес лидери да направят същото.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).