Над 20 починали след консумация на алкохол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 15.12.2022
565
Над 20 души са починали, а няколко други са били хоспитализирани в Индия, след като са пили токсичен алкохол, пишат световни медии. Смъртните случаи са настъпили главно в две села в източния щат Бихар, където продажбата и консумацията на алкохол са забранени.

Такива забрани са в сила в няколко индийски щата, което води до процъфтяване на черния пазар на евтин алкохол. Той е произвеждан в нерегламентирани улични дестилерии и убива стотици хора всяка година.

При последния инцидент мъже в област Саран започнали да повръщат, след което състоянието им се влошило. Трима от тях починaли на път за болницата, а други - по време на лечението си, като по данни на местните медии броят на жертвите е 31.

Началникът на болницата заяви, че досега са извършени 22 аутопсии. Властите са предприели мерки срещу магазините за нелегален алкохол в района. Арестувани са няколко търговци.

От петте милиарда литра алкохол, които се изпиват всяка година в Индия, около 40% се произвеждат нелегално, сочат данни на Международната асоциация на производителите на спиртни напитки и вина в Индия.

Незаконният алкохол често се подправя с метанол, за да се увеличи силата му. При поглъщане метанолът може да причини слепота, увреждане на черния дроб и смърт.

През юли 42 души починаха в западния щат Гуджарат, след като пиха нелегален алкохол. При подобен инцидент миналата година в северния щат Пенджаб имаше около 100 жертви.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).