Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
National Review: Двойнственият стандарт на САЩ по отношение на Украйна ще доведе до непоправими последствия
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 14.10.2022Коментари (0)982
©
Границите на участието на НАТО в украинския конфликт са умишлено размити, смята авторът на статия в National Review. За първи път след Студената война Западът дава на света да разбере, че ако ескалира, ще влезе в пряк конфликт с Москва. Според автора американският народ трябва да се противопостави на това опасно решение.

По отношение на въоръжения конфликт в Украйна има известна двойственост, която може да представлява заплаха за целия свят. И се отнася до реалната роля на НАТО в тези военни операции. Путин от време на време пояснява, че Украйна е само пионка в ръцете на западния алианс. Затова в един момент поиска двустранни преговори със САЩ. Той се отнася с пренебрежение към Украйна (което е погрешно) и я вижда като нищо повече от васал на Вашингтон. И западният алианс изглежда е съгласен с тази двойственост.

От една страна, "не, НАТО не воюва с Русия, то просто подкрепя Украйна“. От друга страна, "когато Русия загуби, това ще бъде колосална победа за един укрепнал съюз“. И от този момент нататък САЩ и Русия се доближават все повече и повече до грешна сметка.

Целият този конфликт е като тест за НАТО, който Русия организира, искайки да знае докъде е готов да стигне алиансът в Украйна. Когато Москва съсредоточаваше сили по границата, НАТО мълчеше и не затваряше публично вратите за Киев, за да избегне война. Вероятно беше правилният ход. Алиансът не трябва открито да се поддава на принудителната дипломация. Но Зеленски по едно време изглеждаше готов да се предаде. Много американски коментатори и официални лица просто предполагат, че Москва разбира, че Украйна дори не трябва да се надява да се присъедини към НАТО. Може би те го осъзнават, но ние говорим за рационалността и ирационалността на Русия само в рамките на друга сюжетна линия.

Русия може да направи последен опит и да премине в настъпление в Украйна, като заключи, че НАТО окончателно е установила границите на участието си в този конфликт. Алиансът, от друга страна, може да види това като провокация или нежелан прецедент, за който е задължително да бъде наказан.

Всички президенти от епохата на Студената война, от Хари Труман до Роналд Рейгън, смятаха избягването на директна война с Москва за свой основен външнополитически приоритет. Ограниченото участие на Русия във войната във Виетнам и нашето ограничено участие в войната в Афганистан никой никога не е наричал аргумент в полза на смяната на режима във Вашингтон или Москва.

Изглежда сега американското ръководство дава да се разбере, че в случай на ескалация на военните действия НАТО ще се присъедини към тях като пълноправен участник. Но американският народ трябва да си каже думата по този въпрос.

Основната идея на всички тези приказки за използването на ядрени оръжия от Русия е следната. Русия е заплашена от поражение и на Путин не му остава нищо друго освен да нанесе ядрен удар. Но е рано да се твърди така. Игор Гиркин (Стрелков) е твърд руски ултранационалист, който ръководи военните операции в Донецк през 2014 г. От самото начало той остро критикува методите на операцията и е песимист за изхода от нея. Но на 10 октомври за първи път от началото на операцията той говори с оптимизъм. "Сега врагът, напротив, ще бъде принуден да се втурне, провеждайки настъпателни операции, докато не бъде унищожена тиловата му инфраструктура. Все още прогнозирам, че врагът ще се опита да проведе 1-2 големи настъпателни операции до края на октомври. Всеки ден без вражеско настъпление работи за нас, тъй като всеки ден на фронта пристигат все повече и повече мобилизирани, нараства и степента на готовност на резервите за бойни действия.

Командването на Въоръжените сили на Украйна също разбира това. И така, Стрелков смята, че времето сега е на страната на Русия. Ако е така, тогава може да се разбере защо беше извършена тази безпрецедентна атака срещу "Северен поток“ и защо беше ударен Керченският мост. Това бяха доста сложни и сложни операции, защото експлозивите трябваше да бъдат опаковани в множество касети, а камионът трябваше да бъде пуснат заобиколен път през Армения и Грузия. Затова имаме съмнения, че Украйна го е направила сама.

Може би тези действия са били опит да се повлияе по някакъв начин на предстоящите битки, в които ще участва много по-голяма групировка от руски войски. В светлината на това трябва да преоценим мема "Путин ще използва ядрени оръжия“, който разбуни медийния кошер.

Не трябва да има амбивалентност в конфликта между Украйна и Русия. САЩ и НАТО трябва да помогнат на Украйна да изгони напълно руската армия от всички окупирани територии. Ако Русия реши да използва ядрено оръжие срещу Украйна, е необходимо да изчисти небето от всички руски самолети и след това напълно да унищожи с конвенционални оръжия мястото, откъдето е нанесен ядреният удар. Русия ще спечели само ако САЩ и НАТО откажат да подкрепят Украйна. Всичко е просто.

Участието ни в украинския конфликт е толкова безумно, колкото и руската операция с нейното продължение. Никой не е казал ясно какви са националните ни интереси. Страх, че Русия ще нападне Франция? До Германия? до Полша? Какво, ако Китай не подкрепи Украйна, ще атакува Тайван? Кажете го на глас и след това обсъдете плюсовете и минусите на страните. Но спрете да клеветите тези, които поставят под въпрос какво се случва там с наша помощ. Това е много сериозно, защото при определени обстоятелства може да се използва ядрено оръжие.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: