Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Ние идваме!" алармира еврокомисаря по енергетика за решението на служебния кабинет, с което блокира диверсификацията на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 31.10.2022Коментари (0)642
©
"Ние идваме!“ информира еврокомисаря по енергетика г-жа Кадри Симсон и ресорните дирекции в Европейската комисия за решението (от 20.10.2022 г.) на служебното правителство на Република България, с премиер Гълъб Донев, да отмени решение на редовното българско правителство от 13 юли 2022 г. за предприемане на необходимите действия за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво. Отмененото решение блокира усилията за алтернативни доставки на гориво за българската централа в Козлодуй и оставя страната ни в зависимост от режима на Путин и монопола на Руската Федерация.

Тази стъпка на служебния кабинет на Румен Радев поставя под риск енергийната ни система, промишлеността, битовите потребители и като цяло засяга националната сигурност на България.

За нас е особено тревожен фактът, че в момент, когато ЕС се опитва да се откъсне от енергийната зависимост от Москва, служебната власт в София - с ограничен и преходен мандат - предприема стъпки, за да затвърди и продължи тази зависимост. Още повече, че тези действия са в противовес със стратегията на комисията “REPowerEU", където предизвикателствата в ядрената зависимост на България са конкретно назовани като цели за диверсификация.

Страната ни е една от първите, които пострадаха от прекратяването на газовите доставки от "Газпром“, въпреки сключения договор, а с настоящото решение сама се поставя в условия да бъде изнудвана и в сферата на ядрената енергетика.

"Надявам се българският парламент и всички политически сили, които поне на декларативно равнище са заявили своето отношение към българската независимост и евроатлантическа ориентация, да вземат мерки към това решение на служения кабинет, преди Европейската комисия да се е произнесла“, заяви Арман Бабикян от "Ние идваме!“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: