Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нощ на огнен ад в Атина
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 20.07.2022Коментари (0)615
©
Селищата в Пендели, северно от Атина, включително две детски болници, бяха евакуирани, след като във вторник избухна голям горски пожар, който се раздели на много различни фронтове и се разпространи в жилищните райони, а в някои случаи достигна до дворовете на къщите, обобщи "Катимерини".

Самолетите за гасене на пожари спряха да работят след 21:00 ч. поради липса на видимост.

Горският пожар продължаваше да бушува неконтролируемо, разпалван от силните ветрове, които се очакваше да се успокоят през нощта.

Тридесет и шест деца бяха евакуирани от детската болница "Пендели" и незабавно прехвърлени в болницата "Агия София". Успешно приключи и операцията по евакуация в държавното психиатрично заведение за деца в Дау, като 35 пациенти бяха прехвърлени в болница Митера.

На жителите на Антуса, Дау, Неа Пендели, Драфи, Диони и Калитехниуполи и Дасамари беше изпратено съобщение от телефон 112.

Според говорителя на противопожарната служба Янис Аротопиос силите, действащи в района, включват 420 пожарникари, 18 пеши единици и 85 превозни средства, включително водоноски. Операциите са били подкрепени от 28 румънски пожарникари.

Преди въздушните операции да спрат за през нощта, са били използвани 15 самолета и 9 хеликоптера. Преустановяването на операциите значително усложнява усилията за овладяване на пожара предвид преобладаващите ветрове.

Около 280 полицейски служители бяха на фронта на пожара, за да охраняват къщите и да подпомагат операциите по евакуация, а други 80 полицейски служители патрулираха в районите, където имаше опасност от пожар в жилищните райони.

Междувременно Специалният секретариат за защита на животните-компаньони отправи призив към жителите да не изоставят домашните си любимци, като ги оставят безпомощни, вързани или в капан.

Организацията "Гласът на кучетата" в сътрудничество с EDKE (Доброволно действие на ветеринарните лекари на Гърция) задейства механизъм за управление на кризи, за да предложи подкрепа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: