Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новата световна икономическа криза ще бъде колосална
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 23.10.2018Коментари (0)2262
©
Водещ икономист направи шокиращи изявления. Нова световна икономическа криза се задава на хоризонта. По думите му, "икономическият армагедон" е неизбежен, пише в. "Дейли Стар", цитиран от "Блиц". Д-р Джон Леуелин, бивш главен икономист на фалиралата американска инвестиционна банка Lehman Brothers, заяви, че икономическите условия, които могат да доведат до новия икономически крах, вече "не са само сериозни, а се и интензифицират".  

В обобщение на коментари на д-р Леуелин, направени в рамките на финансов форум миналия месец, публикувани във финансовия портал Money Show тази седмица, се разкрива, че настоящата финансова система е нагласена така, че да окуражава банките и финансистите да поемат всякакви рискове, които могат да доведат до колапс. "Пазарите се движат чрез алчност. Алчността не може да бъде унищожена. Но може да бъде обезкуражавана. Малко финансисти обаче към момента са били глобени. И почти нито един не е вкаран в затвора. Стимулите към предприемане на рискове са все още много големи", каза той.

"Банките сега са по-добре капитализирани, но те все още не са достатъчно устойчиви. Банките в Европа все още могат да държат държавните дългове без да имат съответния капитал спрямо тях, като така поддържат "порочния кръг" между тях и суверена, който в доста случаи едва крета. Банките все още разполагат с твърде много пространство за употребата на вътрешни модели за установяване на собствените си норми за оценяване на риска", каза още експертът. 

Последната икономическа криза от 2008 година бе най-лошият финансов период от Голямата депресия насам, когато пазарите се сринаха през 1929 година. Lehman Brothers подаде документи за обявяване на фалит през септември 2008 година. Това до голяма степен помогна за разпалването на световната финансова книга. Редица финансови институции се сринаха по целия свят, карайки отчаяните им клиенти да висят на опашки ден и нощ, за да си вземат парите.  Според д-р Леуелин, комбинацията от алчност, "по-голям от всякога" дълг, "ирационална превъзбуденост" и ниски лихви по кредитите работи неуморно, за да постави света на ръба на нова финансова криза.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: